La scoala cu Ford

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 16.03.2006
Daca aveti ganduri marete in legatura cu o eventuala cariera in Campionatul Mondial de Raliuri, Silverstone este locul in care trebuie sa ajungeti. Pentru ca Ford a inaugurat ieri Ford RST Rally Academy, o scoala de pilotaj pentru viitorii piloti de raliu.

Ford si BR Racing au deschis ieri la Silverstone o scoala de pilotaj specializata pe pregatirea tinerilor pentru cursele de raliu. Principalul scop al Ford RST Rally Academy este acela de a le preda invataceilor bazele pilotajului profesionist, chiar daca acestia nu au ajuns inca la varsta legala la care pot conduce o masina.

Scoala de pilotaj dezvoltata de Ford  va juca, spun oficialii emericani, rolul unei trambuline pentru viitorii piloti de raliu, fiind vorba de acelasi concept prin care scolile de karting reprezinta rampe de lansare pentru cursele de viteza pe circuit.

Curiozitatea cursurilor RST Rally Academy este reprezentata de modelul de autovehicul special construit in acest sens, denumit Ford Rally Sport Trainer (RST). Este vorba de o masina cu doua locuri construita in principal din bare tubulare de otel, destul de puternica incat sa reziste la impact frontal sau chiar rasturnari. Continuand paralela, putem spune ca vorbim de corespondentul unui kart, aici fiind insa vorba de un autovehicul mai redus ca dimensiuni care simuleaza o masina de raliu.

Fiecare RST se bazeaza pe componente tehnice Ford. Motorul de 1300 cc este pozitionat in spatele pilotului, pentru ca repartizarea maselor sa fie ideala. Acesta este cuplat la o cutie de viteze cu patru trepte care asigura tractiunea pe rotile posterioare, RST fiind astfel capabil sa ofere senzatii comparabile cu cele traite intr-o masina de raliu adevarata.

"Ford RST Academy va reprezenta in viitor locul in care vor veni si vor fi desoperiti viitorii campioni ai competitiilor de raliu. Programul de antrenament special ii va ajuta pe copiii de peste 10 ani sa invete arta de a pilota in conditii de perfecta siguranta in conditii controlate 100%. Copiii de astazi au condus pana acum cu toti masini pe un monitor de computer. La Silverstone, ei pot experimenta acum ce inseamna cu adevarat sa ridici praful si sa controlezi derapajul unei masinii de raliu, senzatii pe care nici un computer din lume nu le poate oferi", a afirmat Jost Capito, seful Ford Team RS.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru