Lamborghini a prezentat motorul urmaşului lui Murcielago

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 15.11.2010
Dacă mergi în Sant'Agata şi rosteşti cuvântul downsizing, sunt şanse mari să fi extrădat. Cei de la Lamborghini au prezentat motorul succesorului lui Murcielago: un V12 aspirat de 700 CP şi 6.5 litri.

Oficialii Lamborghini au prezentat primele imagini şi specificaţii ale noului propulsor V12 care va anima succesorul lui Murcielago. Debutul modelului este pregătit pentru Salonul Auto de la Geneva, iar motorul său va dezvolta 700 CP şi 690 Nm. Cuplul motor maxim vine la 5.500 rpm, iar puterea maximă este oferită la 8.250 rpm. Cutia de viteze manuală a acestui model este pilotată automat pentru a obţine performanţe maxime. Transmisia ISR vine cu timpi de schimbare extrem de mici alături de dimensiuni reduse şi greutate mică. Totodată, cei de la Lamborghini garantează "senzaţia emoţională a schimbărilor treptelor de viteze care vine odată cu modelele super sport".

În comparaţie cu o transmisie cu dublu ambreiaj, noua transmisie schimbă vitezele de două ori mai repede, iar masa acesteia şi dimensiunile sunt reduse semnificativ. Mai mult, motorul V12 de 6.5 litri al viitorului Lamborghini cântăreşte doar 235 kilograme cu tot cu transmisie. Fiecare kilogram al cuplului motor/transmisie reprezintă echivalentul a 3 CP.

Noua transmisie ISR reprezintă o nouă tehnică în materie de cutii de viteze a celor de la Lamborghini. ISR reprezintă acronimul pentru Independent Shifting Rod, ceea ce înseamnă că treptele de viteză sunt separate şi că are loc o preselectare a treptei următoare în timp ce vehiculul rulează într-o treaptă anume.

Masa noii transmisii este de 79 de kilograme, iar toată munca de cercetare şi dezvoltare a fost efectuată de specialiştii Lamborghini.

 

Via | Jalopnik

Comentarii (13)

  • Lambo
    Curios este faptul ca Lamborghini nu preia motoarele aspirate de la Audi,caci oricum face parte din fratia nemteasca.Adica un motor 5,0 TSI biturbo s-ar fi achitat de treaba excelent,mai putini cai putere probabil dar mult mai mult cuplu.Totusi felicitari pt consecventa cu care tin de motoarele aspirate si pt refuzul categoric de a adera la politica de dowsizing.
    21 4
  • Ooo ! Doamne !
    25 0
  • Macar ei au inteles ca masinile exotice, trebuie sa ramana exotice.
    23 0
  • Cosmin
    Avest motor V12 aspirat din aluminiu va fi folosiv exclusiv de Lamborghini
    Acest motor V12 dezvoltat in-house de catre Lamborghini va fi folosit exclusiv de Lamborghini . Merita amintit faptul ca marca italiana si-a triplat numarul angajatilor de la preluarea sa de catre VW Group din 1998 .
    21 0
  • Sergio Marchionne a spus azi ca este posibil ca FIAT sa vanda o parte din Ferrari
    Azi, Sergio Marchionne a spus ca analizeaza vanzarea diviziei Magneti Marelli S.p.A si o parte din Ferrari ( maxim 39 % ) pentru a strange banii necesari pentru asi mari pachetul detinut in cadrul Chrysler la 51 % ( http://europe.autonews.com/apps/pbcs.dll/article?AID=/20101115/ANE/101119915/1193 ) . In prezent FIAT detine 90 % din Ferrari, prin urmare daca va lista la Bursa marca Ferrari, FIAT va pastra 51 % din companie si implicit controlul ei . Daca se va intampla acest lucru, stirea prezentata de Automarket saptamana trecuta va deveni foarte probabil o realitate, pentru ca nimeni nu ar putea sa-i impiedice pe VW Group sa cumpere liber de la Bursa actiuni Ferrari ( http://www.automarket.ro/stiri/presedintele-grupului-volkswagen-vrea-actiuni-la-ferrari-34508.html ) .
    13 3
  • Pe langa Magnetti Marelli si o parte din Ferrari, Sergio Marchionne ar fi dispus sa vanda si Alfa Romeo !
    http://www.autoblog.it/post/30316/fiat-in-programma-cessioni-di-alfa-romeo-magneti-marelli-e-parte-di-ferrari-no-comment-dalla-casa
    13 3
  • Claudiu
    Sergio Marchionne s-a intors la 180 grade : Daca pretul oferit pe Alfa Romeo va fi foarte mare, vom vinde !
    http://quattroruote.it/notizie/industria/gruppo-fiat-voci-di-cessioni-di-alfa-e-ferrari
    12 1
  • Cosmin
    Daca VW Group va cumpara Alfa Romeo, o va face prin Lamborghini
    In momentul de fata doar VW Group ( condus de Patriarhul VW Ferdinand Piech ) poate oferi un " pret foarte mare " asa cum cere FIAT . Presa germana spunea ca Ferdinand Piech este dispus sa plateasca aprox. 1.5 miliarde euro si chiar peste, ceea ce este enorm tinand cont ca pentru aceasta suma VW Group va cumpara "doar" numele Alfa Romeo si istoria marcii italiene ( palmares, etc ) , pentru ca in momentul de fata, toate modelele Alfa Romeo sunt construite in uzine FIAT ce nu pot fi vandute . Mai adaugam si pierderile anuale de 400 milioane de euro si productia anuala de 100,000 unitati si putem realiza ca FIAT ar face o super afacere, iar daca Ferdinand Piech nu ar avea practic puteri nelimitate in cadrul VW Group, nimeni din consiliul de administatie VW Group nu ar aproba o astfel de tranzactie . Daca se va realiza, cel mai probabil va fi facuta prin intermediul Lamborghini ( la fel ca in cazul ItalDesign Giugiaro ), pentru a nu sifona prea mult orgoliul italienilor . Tinand cont ca In aceasta luna Ferdinand Piech a hotarat ca Audi si Porsche nu vor intra in F1, nu este exclus ca VW Group sa intre in F1 cu Alfa Romeo, dupa ce va achizitiona marca italiana . Echipa italiana Torro Rosso in care VW Group este sponsor, este de vanzare ...
    12 1
  • Victor
    Presa italiana : Desi se opune vanzarii Alfa Romeo, Sergio Marchionne are suficienta " ELASTICITATE MENTALA " pentru a nu refuza o oferta de nerefuzat
    No Comment !
    12 1
  • baieti usor cu stiri de genul asta ca face apoplexie edi80
    14 1
  • @yoyo
    ai vreo problema?controleaza-te baiete!! esti frustrat??

    ON: motorul e o opera de arta!!frumos..sunt curios ce consum are!!
    1 9
  • LOL
    Asta cu "sunt curios ce consum are" la o stire despre un motor Lamborghini de 700cp e remarca zilei.
    Omule, poate n-ai inteles, aici nu vorbim de noua Fabia sau noul Polo, aici se povesteste despre un Lamborghini.
    E ca si cum cineva ar lauda pestatiile culinare ale bunicii sale si tu ai replica prin "da, ok, dar sunt curios daca stie sa schimbe o bujie".
    Mai pe romaneste, who gives a fuck??
    11 1
  • @ costi
    UN MOTOR BI-TURBO NU AR MAI FI ASPIRAT !
    " Curios este faptul ca Lamborghini nu preia motoarele aspirate de la Audi,caci oricum face parte din fratia nemteasca.Adica un motor 5,0 TSI biturbo s-ar fi achitat de treaba excelent,mai putini cai putere probabil dar mult mai mult cuplu. "
    7 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru