Lamborghini a produs 12.000 de unităţi Gallardo

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 21.02.2012
Italienii de la Lamborghini au construit 12.000 de unităţi Gallardo, de trei ori mai multe faţă de numărul de unităţi Murcielago fabricate până acum.

Lamborghini sărbătoreşte un eveniment inedit pentru un constructor de supercar-uri: producţia a 12.000 de unităţi Gallardo. Deşi evenimentul ar fi trecut fără mare fast pentru un constructor de volum, cei de la Lamborghini au avut nevoie de zece ani să atingă respectiva valoare. Explicaţia este simplă – toate automobilele sunt construite manual la uzina din Sant'Agata, iar modelul a primit mai multe versiuni de-a lungul timpului, ceea ce a marcat mici pauze în producţie.

Murcielago, fratele mai mare al lui Gallardo, a fost construit în doar 4.099 unităţi în cei zece ani de producţie ai săi. Respectivul model era ceva mai scump decât Gallardo, de unde şi diferenţa de vânzări a celor două modele. Gallardo este aşteptat să primească un înlocuitor în viitorul apropiat. Murcielago a fost deja înlocuit de modelul Aventador, dezvelit pe 1 martie 2011 la Salonul Auto de la Geneva.

Tot la Salonul Auto de la Geneva din 2011, Lamborghini a prezentat modelul Gallardo LP 570-4 Super Trofeo Stradale.

Gallardo rămâne cel mai bine vândut model Lamborghini creat vreodată şi este botezat după o rasă celebră de tauri. Gallardo are şi un frate de platformă, Audi R8, lansat în 2007, care a debutat cu un motor mai mic pentru a evita competiţia cu fratele mai mare. Ulterior, Audi a lansat R8 V10, un model amplasat între R8 V8 şi Gallardo.

Via | Turbo.fr

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru