Lamborghini a sfidat criza financiara in prima jumatate a anului

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 03.08.2009
Desi vanzarile Lamborghini au scazut cu 37% in primul semestru al anului 2009, producatorul italian de automobile a reusit sa inregistreze profit in prima parte a acestui an.

In ciuda faptului ca alti producatori de automobile exotice au inregistrat pierderi serioase in ultima perioada, Lamborghini a reusit sa "sfideze" criza financiara si sa anunte profit in prima jumatate a anului 2009. Mai exact, italienii au inregistat venituri in valoare de 162.8 milioane de euro in primele sase luni ale acestui an, cu 43.3% mai putin decat in aceeasi perioada a anului trecut. Rezultatul este chiar bun daca ar fi sa luam in vedere faptul ca vanzarile Lamborghini au scazut cu 37% in primul semestru al anului 2009.

Italienii din Sant’Agata au vandut doar 825 de Lamborghini-uri in primele sase luni ale anului 2009. Scaderea vanzarilor a fost pe masura volumului de unitati comercializat in regiunea respectiva in trecut. Astfel, cea mai mare piata pentru Lamborghini – Statele Unite ale Americii – a scazut cu 52% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Declinul vanzarilor a fost similar in Germania, unde achizitiile de Lamborghini au scazut cu 52%, iar in Marea Britanie au scazut cu 46.6%.

Vanzarile Lamborghini din Italia s-au situat aproape de nivelul anului 2008, iar piata din China a inregistrat o crestere de 32%, remarcabila in perioada aceasta.

Via | 4wheelsnews

Comentarii (1)

  • thenuts
    se vede mana manageriala a celor de la audi!
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru