Lamborghini Indomable nu va fi un Lamborghini

De Cornel Șocariciu
Publicat Sambata, 14.05.2011
Conceptul Lamborghini Indomable va fi dezvoltat de americanii de la 215 Racing. Acesta va purta denumirea de SF22 Mostro Di-Potenza şi va dispune de 2.000 de cai putere şi 2.700 Nm.

Esential

2.000 de cai va livra SF22 Mostro Di-Potenza
2.700 Nm va dezvolta propulsorul V8 de 9.4 litri al lui SF22

Conceptul Lamborghini Indomable este creaţia lui Daniel Chinchilla şi a lui Alberto Fernandez, doi designeri participanţi în cadrul Masters Program Lamborghini. Conceptul celor doi a fost apreciat de toată suflarea din Sant'Agata Bolognese, însă acesta va deveni realitate sub o altă siglă.

Compania americană 215 Racing a cumpărat drepturile de utilizare a designului lui Indomable şi vor să dea naştere supercar-ului SF22 Mostro Di-Potenza. Denumirea de SF22 provine de la "Street Fighter", iar numărul 22 a fost ales deoarece designul conceptului a fost inspirat de avionul de luptă F22. Sub capota lui SF22 vom regăsi un propulsor V8 twin-turbo de 9.4 litri capabil să ofere 2.000 de cai putere şi 2.700 Nm.

Această putere incredibilă va fi transmisă punţii spate prin intermediul unei transmisii secvenţaile cu şase rapoarte. În ceea ce priveşte masa viitorului supercar, oficialii americani au declarat că SF22 Mostro Di-Potenza va cântări aproximativ 1.400 kilograme.

În ceea ce priveşte performanţele, 215 Racing este de părere că viitorul model va putea accelera de la 0 la 100 Km/h în 2.5 secunde, sfertul de milă va fi parcurs în 9.5 secunde, iar viteaza maximă se va opri la 426.4 km/h.

Pentru a putea ţine în frâu cei 2000 de cai putere, americanii vor folosi discuri de frână cu diametrul de 14 inch şi etriere cu şase pistonaşe. Compania va fabrica doar 50 de astfel de exemplare, preţul de achiziţie ajungând la aproximativ 1 milion de dolari. "Noi credem că a venit vremea ca Bugatti Veyron să ne cedeze coroana pentru cel mai rapid model de serie. Aceştia au avut-o timp de zece ani!", a declarat un oficial 215 Racing.

Via | GT Sprit

Comentarii (4)

  • SUPER
    Super ca si design,il vad mai degraba ca un urmas al lui Gallardo,dar daca cei de la Lambo au renuntat la acesta inseamna ca pregatesc ceva mai spectaculos.
    In privinta performantelor raman rezervat,mai ales in punerea lor "jos" la roti.
    9 0
  • Au renuntat la conceptul asta pt bani. Americanul le-a dat cu banul peste nas. Ce nu fac broscarii pentru bani....
    9 2
  • Puterea nu e totul...
    E nevoie de 2000CP pentru a face (daca o sa fie chiar asa) ce face Veyron cu 1250CP? Dovada e ca puterea nu e totul...
    2 7
  • @GT-R
    Inca un comentariu ''excelent'' din partea ta. Lasa-ne....
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru