Land Rover actualizează gamele Discovery şi Range Rover Sport

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 07.07.2011
Generaţia 2012 a modelelor Land Rover Discovery 4 şi Range Rover Sport a primit un motor V6 diesel îmbunătăţit, o listă de dotări mai generoasă şi o transmisie automată cu opt trepte realizată de ZF.

Land Rover a operat o serie de modificări în gamele Discovery şi Range Rover Sport pentru "generaţia 2012" a acestor modele. Motorul SDV6 emite mai puţine grame de CO2 per kilometru şi consumă mai puţin carburant, în timp ce modelele sunt oferite în compania unei transmisii ZF cu opt trepte. Cutia de viteze respectivă este găsită pe mai multe modele, cum ar fi cele din gamele BMW, Jaguar şi Audi şi vine în compania unor padele montate pe volan, ce permit schimbarea treptelor de viteză. Potrivit celor de la Land Rover, transmisia ZF 8HP70 schimbă o treaptă în 200 de milisecunde.

Noua versiune a motorului V6 turbodiesel de 3.0 litri dezvoltă cu 10 CP în plus faţă de unitatea anterioară, furnizând un total de 256 CP. În cazul lui Discovery 4 echipat cu transmisia automată cu opt trepte şi motorul mai sus menţionat, emisiile de CO2 scad cu 14 grame per kilometru, atingând 230 grame per kilometru. Acelaşi tren de propulsie montat pe un Range Rover Sport aduce emisii tot de 230 de grame per kilometru, reduse cu 13 grame de la valoarea anterioară. În urma îmbunătăţirilor, consumul de carburant al ambelor modele a fost redus.

În standard, Land Rover Discovery 4 primeşte un set de jante din aliaj de 19 inch. Pentru versiunile HSE, Land Rover montează din fabrică jante de 20 inch, vopsite într-o nuanţă lucioasă de negru. Sistemul de climatizare al modelelor HSE preîncălzeşte cabina şi motorul la o temperatură specificată de şofer în anotimpul rece.

În cazul lui Range Rover Sport, uşa hayonului este realizată dintr-o singură bucată, iar aceasta este operată electronic. Sistemul de navigaţie are un afişaj de 7 inch cu opţiunea "Dual View", ce permite afişarea a două imagini diferite – una pentru şofer şi alta pentru pasagerul din dreapta. Pentru versiunea V8 5.0 a lui Range Rover Sport, cei de la Land Rover au introdus în ofertă un set de jante de aliaj şi o grilă faţă cu un finisaj diferit, dar performanţele motorizării au rămas neschimbate. Exteriorul ambelor modele a primit câteva modificări subtile, iar lista de dotări standard şi opţionale a fost îmbogăţită.

Sistemele multimedia ale ambelor modele oferă opt difuzoare în standard, la fel ca înainte, dar acestea integrează şi suport Bluetooth, DAB, USB şi iPod. Opţional, clienţilor li se oferă un sistem audio Harman Kardon cu 17 incinte, alături de un sistem de comenzi vocale pentru partea de multimedia a automobilului.

Via | Carscoop

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru