Latvala a castigat prima speciala

De Robert Gherghe
Publicat Vineri, 08.02.2008
Tanarul finlandez de la BP Ford a castigat prima proba speciala si a preluat conducerea in Raliul Suediei.

Jari-Matti Latvala, pilotul second de la BP Ford, a dominat prima proba speciala din Raliul Suediei. Tanarul finlandez s-a impus in fata lui Mikko Hirvonen, colegul si compatriotul sau.

Cei 15 km ai specialei Stensjon au fost terminati de Latvala in 19 minute si 27 de secunde. Primul pilot al echipei BP Ford, Hirvonen, a venit la 5.6 secunde de lider. Sebastien Loeb a venit pe trei la 11.9 secunde de lider. Dupa ce aseara castigase superspeciala, norvegianul Petter Solberg a ajuns in clasamentul general abia pe 6 la peste 30 de secunde de Latvala. Castigatorul primei speciale pe zapada a declarat: "Am luat startul ideal. Am avut avantajul ca am pornit mai tarziu si stratul afanat de zapada a fost indepartat de cei care au trecut inaintea mea, astfel incat am putut beneficia de cea mai buna aderenta”.

Liderul campionatului mondial, Sebastien Loeb s-a aratat ingrijorat la sfarsitul primei speciale: „Este foarte greu pentru mine. Zapada este foarte moale si pierd aderenta in majoritatea virajelor.

Nu e un traseu constant, in unele locuri e zapada, in altele gheata. Nu-mi place decloc!”.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru