Latvala castiga Raliul Suediei

De Robert Gherghe
Publicat Duminica, 10.02.2008
Echipa BP Ford da lovitura in Raliul Suediei prin dubla realizata de cei doi piloti: Latvala si Hirvonen.

Jari-Matti Latvala a castigat cea de-a doua etapa a Campionatului Mondial de Raliuri. Prin dubla din Suedia (Latvala-Hirvonen), echipa BP Ford preia conducerea in clasametul constructorilor si in cel al pilotilor.

Mikko Hirvonen a reusit in primele doua etapa din WRC doua locuri doi si ajutat de abandonul lui Loeb din Suedia devine liderul clasamentului pilotilor. Pe langa dubla lovitura data de BP Ford, marele invingator al raliului scandinav, Latvala, se afla la primul succes din cariera. Pilotul finlandez in varsta de 22 de ani s-a alaturat in acest sezon echipei BP Ford si a reusit sa impresioneze pe toata lumea prin comportamentul sau la volanul bolidului Focus RS WRC07.

Latvala s-a impus in Suedia inca din ziua de vineri, cand a reusit sa castige 7 din cele 8 speciale ale zilei. Pilotul BP Ford si-a aparat avansul in urmatoarele doua zile ale raliului, incercand sa conduca cat mai sigur pentru a evita o iesire in decor. Cu toate acestea, Latvala a reusit timpi foarte buni si s-a plasat pe toate specialele intre primii.

In ceea ce priveste sfarsitul Raliului Suediei, protagonistul a fost Henning Solberg care a reusit sa se impuna in ultimele doua speciale ale zilei.

Treapta a treia a podiumului a fost ocupata de italianul de la Stobart, Gigi Galli. Au mai punctat in Suedia Petter Solberg, Andreas Mikkelsen, Dani Sordo si Toni Gardemeister.

Nr.  Pilot
Echipa
Dif.sec.
 1
 J.Latvala
BPFord
     -
 2
 M.Hirvonen BPFord
   58.3
 3  G. Galli
Stobart
2:23.2
 4  P. Solberg
Subaru
2:59.4
 5
 A.Mikkelsen
     -
5:46.0
 6
 D.Sordo
Citroen
7:31.1
 7
T.Gardemeister
Suzuki
10:35.3
 8  J. Hanninen
     -
12:27.5

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru