Latvala, eroul primei zile in Suedia

De Robert Gherghe
Publicat Vineri, 08.02.2008
Tanarul finlandez a depasit asteptarile pe zapada din Suedia si a castigat 7 din cele 8 speciale ale zilei.

Pilotul secund de la BP Ford, Jari-Matti Latvala, a avut astazi in Raliul Suediei cea mai buna zi din cariera sa in WRC reusind sa castige sapte probe speciale din cele opt organizate.

Tanarul finlandez nu era catalogat cu mari sanse in singur raliu pe zapada din calendarul acestui sezon. Toti ochii se indreptau spre colegul sau de echipa, Mikko Hirvonen, si spre singurul om din afara Scandinaviei care a castigat in Suedia, Sebastien Loeb.

Campionul mondial a avut o zi dificila care l-a scos din competitie. Pilotul Citroen va lua startul in probele de sambata, gratie regulei Superrally. Un al perdant al zilei a fost suedezul Per-Gunnar Andersson, favoritul gazdelor fiind nevoit sa abandoneze.

In aceste conditii, Latvala a reusit sa-si mareasca avansul a aproape un minut fata de locul doi, preluat pe ultimele speciale ale zilei de Henning Solberg. Considerat marele favorit inainte startului din Suedia, Hirvonen s-a clasat la sfarsitul primei zile abia pe pozitia a treia. Urmatoarele locuri sunt ocupate de Gigi Galli (castigator in ultima speciala a zilei) si Petter Solberg.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru