Le Mans se Audi bine

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 03.03.2006
Divizia motorsport a celor de la Audi a anuntat numele componentilor celor doua echipe care vor pilota noul R10 la Le Mans. Rezonanta acestora le lasa putine sanse concurentilor.

Audi a anuntat echipa de piloti care vor concura pentru constructorul german in acest an la Le Mans, celebra cursa de 24 de ore urmand a se desfasura in 17/18 iunie. Toti cei sase componenti ai team-ului sunt piloti cu experienta, fiecare avand la activ cel putin o victorie in clasicul francez de anduranta. In plus, totalul victoriilor acestora in le Mans da fiori concurentei: 17 reusite.

Astfel, la volanul celor doua deja celebre diesel-uri Audi R10 se vor afla, pe de o parte, Frank Biela, Marco Werner (ambii Germania) si Emanuele Pirro (Italia), al doilea “commando” Audi fiind cel format din multititratul danez Tom Kristensen, secondat de Dindo Capello (Italia) si Allan McNish (Marea Britanie).

“Scopul nostru a fost de a forma doua echipe competitive de valoare relativ egala pentru fiecare din cele doua modele de competitie. Am avut ocazia sa alegem intre sase invingatori la Le Mans, fiecare dintre acestia reusind sa castige pentru Audi indiferent de echipa din care au facut parte.

Am optat pentru o configuratie a celor doua echipe pe care noi am considerat-o perfecta”, a declarat Wolfgang Ullrich, seful diviziei motorsport a celor de la Audi.

Pana la cursa din Franta, cele doua echipe pregatite de Audi se vor “incalzi” in 18 martie, la cursa de 12 ore de la Sebring (Florida). Acesta este cea mai importanta cursa de acest gen de pe continentul nord-american si reprezinta deschiderea oficiala a editiei 2006 a American Le Mans Series (ALMS).

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru