Leob vrea zapada in Monte Carlo

De Robert Gherghe
Publicat Marti, 22.01.2008
Campionul ultimelor patru editii din WRC a declarat ca este entuziasmat sa piloteze la Monte Carlo.

Sebastien Loeb, cvadruplu campion mondial, a declarat ca si-ar dori sa aiba zapada in prima etapa a campoionatului mondial, in Raliul Monte Carlo.

"Cu siguranta visez un Monte Carlo pe zapada. Probele vor fi foarte variate. Cele de joi seara sunt rapide si largi; in zilele urmatoare, in Ardeche, vom avea parte de probe tehnice, mai inguste si ocazional cu mici saritori. Anul trecut a fost destul de uscat, dar eu cred ca va fi distractiv daca anul acesta vom avea zapada si gheata in unele locuri. Ma bucur sa aflu ca unele probe clasice din sud-estul Frantei, printre care si Col de Turini, revin in programul raliului", a declarat pilotul francez.

Raliul Monte Carlo este prin excelenta o competitie care se desfasoara in conditii foarte variate. Drumurile traverseaza cateva trecatori montane, iar sectiunile de drum expuse soarelui alterneaza frecvent cu cele umbrite, ceea ce duce la mari diferente de aderenta. Nu este ceva neobisnuit ca pe parcursul aceleiasi speciale sa intalnim asfalt uscat, asfalt ud, zapada si gheata, ceea ce face ca alegerea pneurilor sa fie de obicei cruciala.

Comentarii (4)

  • wrctheo
    Here we go
    Btw, alegerea gumelor nu e asa de cruciala, acolo se merge de obicei pe intermediar de ud, DAR se alege foarte greu duritatea gumei...;)Printre altele e super misto entuziasmul cu care va pleca Loeb, dar o sa vina si Solberg cu multa incapatanere din spate. Gronholm nu e un pilot excesiv de bun pe asfalt, dar vom vedea. Intrebarea este urmatoarea:NOI, ca romani, chiar nu putem da de niste sponsori care vor sa fie afisati in WRC, pe masini conduse de pilotii nostri si nu ma refer la Aur, Leu sau Pitigoi??
    0 0
  • wrc
    Mi se pare ca Gronholm tocmai s-a retras din competitie anul trecut..........
    0 0
  • corectie si info
    cuvantul corect este "cvadruplu"(http://dexonline.ro/)Gronholm va participa anul asta ("de placere") la raliul Finlandei.
    0 0
  • @ mihai
    multumesc de atentionare, intr-adevar acesta este cuvantul!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru