Lichidatorii GM vor sa actioneze in judecata compania BMW

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 01.02.2010
Motors Liquidation Company si-a anuntat intentia de a actiona in judecata compania BMW pentru nerespectarea termenilor contractuali.

Motors Liquidation Company, americanii responsabili de lichidarea bunurilor care au ramas in proprietatea General Motors Corporation ii vor da in judecata pe germanii de la BMW pentru incalcarea termenilor de contract intr-o tranzactie cu cutii de viteze. Cei de la MLC vor cere pagube in valoare de aproximativ 1 miliard de dolari, dar cei de la GM declara ca nu au stabilit inca valoarea exacta a pierderilor pe care le-au suferit din cauza unei comenzi reduse pentru cutii de viteze la fabrica GM Powertrains din Strasbourg.

Potrivit celor de la GM, BMW a semnat un contract cu GM Powertrains in anul 2004 pentru productia a 200.000 de cutii de viteze cu sase trepte pentru modelul X3. Acest contract ar fi ocupat circa 60% din capacitatea fabricii GM din Strasbourg. Trei ani mai tarziu, BMW ar fi redus comanda sa la 150.000 de unitati, ceea ce i-a deranjat pe americanii de la GM si a generat procesul acesta.

Cei de la GM le ofera nemtilor de la BMW trei variante – sa cumpere mai mult de 200.000 de cutii de viteze pe an atunci cand piata auto isi va reveni sau sa compenseze schimbarea comenzii prin alte modalitati. Cea de-a treia varianta este de a oferi o compensatie financiara pentru nerespectarea termenilor contractuali.

Oficialii BMW nu au raspuns inca oficial la acuzatiile aduse de Motors Liquidation Company.

Via | BMWBlog

Taguri: BMW, GM, General Motors

Comentarii (5)

  • tupeu
    mama astia odata cu toyota o cumparat toata productia de orez ca vad ca tare sa umflat in ei.Ca ii dau in judecata e una, dar 1 miliard de dolari? 1 miliard? Pai cu banii aia cumperi compania aia sau iti asiguri un contract de exlusivitate cu un furnizor de cutii de viteze pe viata.
    1 8
  • bah daca tot va kkti pe voi sa spuneti ceva...
    macar spuneti pana la capat! Treaba stă aşa!

    200.000 cv pentru bavarezi!

    cutiile trimise cu probleme - nu se ridică la standardele germanilor;

    de aici rezultă respingerea cutiilor de v. de catre bmw;

    GM întârzie cv. fără probleme cu un an;

    BMW se pi&e pe GM şi nu mai vrea cutiile.

    care e vinovat acuma?
    4 7
  • Pt dem
    Prietene tu traiesti in lumea viselor?
    Auzi, ca multe din cutii erau trimise cu probleme si nu se ridicau la standardele nemtilor.
    Pai ce dracu frate tu ai impresia ca aia le faceau la strung?Una iesea mai mica, alta mai mare, alta fara un sincron........
    Scrie clar ca BMW a REDUS comanda la 150.000 ; pt unii de pe acest site chiar nu se poate frate ca BMW sa greseasca cu ceva pt ca ei fac totul perfect, nu?
    Daca GM le furniza cutii defecte atunci de ce nu si le produce BMW in propriile fabrici si tot continua sa cumpere ?
    6 2
  • @fonta
    In primul rand neata.In al doilea rand sa nu crezi ca toti constructorii in afara de bmw isi fac toate piesele sub un acoperis.

    Iar in al treilea rand, repede sari la BMW.A spus cineva aici ca e masina perfecta? ca e suprema in galaxie?Omul si-a exprimat parerea si culmea pe deasupra mai are si dreptate.Aceasta stire a fost si la Antena 3, la emisiunea domnului Moise Guran si exact acelasi lucru a spus si el.Acuma, cu siguranta o spui ca Moise e platit de BMW Romania si de fanii bmw de pe automarket sa apere imaginea bmw, dar sincer nu cred.Posibil, dar totusi nu cred.Daca stai sa te gandesti are si logica.Uite-te la GM, se stie ca sunt disperati si e clar ca vor sa stoarca bani de unde pot.Sa ceri 1 miliard daune?Adica de 4 ori pretul cutiilor? sa fim seriosi.
    4 3
  • bizbazar
    http://85.9.12.243/a3/watch3.php?year=2010&month=2&day=1&show=bizbazar

    de la 22:55
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru