Limita de viteza pe autostrazile germane

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 14.03.2007
Un comisar european a propus impunerea unei limite de viteza pe autostrazile germane, pentru a reduce poluarea.

Presiunile pentru impunerea unei limite de viteza pe autostrazile germane se intensifica. Stavros Dimas, comisar european, a cerut germanilor sa constientizeze impactul poluarii auto asupra mediului si sa impuna o restrictie de viteza pentru autobahn.

Propunerea comisarului a fost respinsa de toti producatorii auto din Germania si de cateva persoane publice, sub pretextul ca industria auto se afla in plin proces de transformare, proces declansat tocmai din dorinta de a limita poluarea.

Stavros Dimas afirma ca lipsa unei limite de viteza si a unor prevederi legale care sa reglementeze situatia, duce catre pierderi mari de energie si catre degradarea grava a atmosferei. Cu toate acestea, cancelarului german Angela Merkel nu i se poate reprosa o lipsa de initiativa in domeniul protectiei mediului. Iluminatul public cu un consum scazut, arhitectura compatibila ecologic sunt doar cateva dintre masurile ecologice luate de guvern, guvern care incearca din rasputeri sa evite un conflict cu producatorii auto germani.

Problema limitarii vitezei este oarecum confuza, impunerea unui restrictii de doar 100 de km/h reducand poluarea cu doar 1%. Pe de alta parte, se pare ca, potrivit unui studiu, 62% dintre germani sunt de acord cu impunerea acestei limite de viteza.

Comentarii (6)

  • nu
    nu nu nu nu nu. Sunt pentru protejarea planetei, dar sa inceapa dracului din alta parte.
    0 0
  • cred ca sunt inconstienti
    Asa cum elvetia este elvetia la fel si aceste autostrazi din germania trebuie sa ramana libere. Cine circula sa circule pe propria raspundere.
    0 0
  • Need 4 Speed!!!!!
    Sper ca nu se vor impune aceste restrictii!!! Autostrazile din Germania sunt singurele pe care poti "sa-ti faci de cap" 100% legal, chiar saptamana trecuta am "zburat" vreo 2500km pe acestea cu viteze cuprinse intre 160-200km/h. Nu de alta dar nu mi-a permis masina mai mult (X3 2.0d 150CP). Pe langa faptul ca chiar te deplasezi, senzatiile sunt deosebite, iar circulatia mi s-a parut destul de civilizata, se conduce relativ preventiv, desi cu viteze foarte mari... intr-un cuvant CIVILIZAT!!
    Avand in vedere ca nici macar nu s-ar reduce semnificativ poluarea, mi s-ar parea absurd sa se impuna limite de viteza din acest motiv!! Iar cine vrea sau se teme de viteze mari, n-are decat sa folosesca banda 1 si sa mearga cu 90 in coloana cu TIR-urile... are chiar mai multe sanse sa traga si un pui de somn in timpul deplasarii de la A la B!!
    Oricum de cate ori conduc in Germania imi mai potolesc setea de NFS... :)
    0 0
  • cedrik
    viteza
    eu cred ca pun limita asta ca sa poa sa circule si loganurile pe autostrada...ca sa nu se fac de ras :)))
    0 0
  • cristian
    asa ceva nu este posibil!
    punct. ar scadea drastic popularitatea autobahn-ului, si cine pierde? germania si industria auto; este mandria lor:"nu avem limita de viteza si avem cele mai putine accidente!" mai au sa-i oblige sa bage vigneta, sa reduca calitatea asfaltului, altceva ce ar mai fi?
    0 0
  • audist
    MRRRR. Urasc poluarea....
    Voi face economie la apa, deodorant, arunc frigiderul si orice mai am prin casa care polueaza doar sa nu ia placerea de a sta cu 250 km/k pe banda trei iar pe langa tine sa zboare un porsche gt ca si cum ai avea 40. Asta se intampla doar in germania. Sper sa le stea in gat daca decid asta. Dar ma indoiesc. Germanii nu vor accepta asha ceva, atata timp cat ei au tuneri specializati in masini pentru autobahn.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru