Liniste pentru angajatii Chrysler

De Robert Gherghe
Publicat Luni, 29.10.2007
Angajatii Chrysler si patronatul au incheiat un contract de munca pe o perioada de 4 ani.

Angajatii Chrysler din Statele Unite, reprezentati de sindicat United Auto Workers (UAW), au aprobat un nou contract de munca pe termen de patru ani, convenit de conducerea grupului cu reprezentantii sindicali. Potrivit contractului, salariile muncitorilor nou-angajati vor fi la jumatate fata de nivelul de salarizare al angajatilor mai vechi, anunta Mediafax.

Pe langa prevederile referitoare la reducerea costurilor, contractul prevede infiintarea unui fond pentru administrarea contributiilor, de circa 19 miliarde de dolari, destinate asistentei medicale acordata fostilor angajati, pensionati, ai Chrysler. Sindicatul UAW reprezinta circa 45.000 de muncitori ai Chrysler.

Atentia reprezentantilor UAW urmeaza sa se orienteze spre negocierile cu Ford Motor, in conditiile in care conducerea grupului urmareste obtinerea unor concesii importante, pentru a redresa situatia financiara a companiei, dupa pierderile record de 12,6 miliarde de dolari inregistrate anul trecut.

Comentarii (2)

  • ...
    parca asta este sigla veche... si dupa ruptura au renuntat la ea ?!?
    0 0
  • da asa este!
    uitati si noua versiune!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru