Londra: Lightning GT, supercar electric de 700 CP

De Catalin Dinu
Publicat Miercuri, 23.07.2008
Primul prototip al supercarului electric de 700 CP Lightning GT poate fi admirat in premiera la Londra.

Esential

700 CP dezvolta toate cele patru motoare electrice care vor propulsa supercarul electric Lightning GT.
4 secunde este timpul de acceleratie de la 0 la 100 km/h anuntat de Lightning pentru viitorul sau supercar electric.

Compania auto britanica Lightining Car a expus in premiera la Salonul Auto de la Londra primul prototip al viitorului supercar electric de 700 CP. Lightning GT este modelul pe care constructorul britanic l-a anuntat in primvara acestui an ca fiind in stadiu de proiectare.

Noul Lightining GT este un supercar cu propulsie electrica realizata prin intermediul a patru motoare independente pentru fiecare roata in parte. Alaturi de unitatile de propulsie electrice, rotile lui Lightining GT sunt echipate cu sisteme de recuperare a energiei la franare.

Motoarele electrice sunt aceleasi unitati PML utilizate la conceptul electric construit de MINI. Supercarul celor de la Lightining mai dispune de acumulatori Altairnano NanoSafe care-i permit o autonomie de 320 km dupa numai 10 minute de incarcare. De asemenea, Lightining a preconizat un timp de acceleratie de la 0 la 100 km/h de doar 4 secunde.

Producatorul britanic nu a neglijat designul pentru viitorul sau supercar electric, acesta inspirand putere si agresivitate de la primul contact vizual.

Designul exterior este modelat din fibra de carbon si kevlar si este completat de un set de jante de 20 inch. La interior, tapiteria este realizata complet din piele si nu lipsesc dotari precum aerul conditionat si navigatia prin satelit.

Momentan, Lightining nu a anuntat pretul supercarului electric dezvoltat de ei, dar deja sunt percepute avansuri de aproape 20.000 euro pentru cei care doresca sa detina unul din primele modele.

Via | Autoblog

Comentarii (3)

  • sunshine64sm
    Suta in 4 secunde...
    E clar ca pretul nu va fi mic, dar la asa performante se poate lua la intrecere chiar si cu o "masinuta" de formula 1. Daca vor reusi sa produca aceste modele, sigur tehnologia va fi impulsionata pentru sectorul electric al masinilor, si sigur vor apare si modele mai "domestice". Viitorul suna bine :D
    0 0
  • marius
    pff...impresionant
    modelele mici de oras se`ncarca in 6-8 ore pt o autonomie de 80 km ...in schimb cu asta dupa 10 minute ai energie pt 300 de km...amazing
    0 0
  • Mini-romanu'
    Pret mare, dar merita! Forget Ferrari ...
    La vreo 80-100'000 lire e normal sa aiba super-performante ...

    Ce bine e ca majoritatea nu avem banii astia acasa, am fi tentati sa luam o jucarie de-asta sa inlocuim RR-ul din garaj :o))

    Astea britanice au inceput sa semene intre ele excesiv de mult - asta as fi zis ca e un aston.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru