Lux la viteza ridicata

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 08.03.2006
Nimic nu surprinde cand e vorba de japonezi. Iar cand vorbim de Toyota si de divizia lor de lux, Lexus, totul devine posibil. Chiar si adaptarea unor sisteme pe care le gasim exclusiv in Formula 1 la un model de lux. Si ce model!

Ati auzit de LF-A? Este ultimul concept Lexus, prezentat la Salonul Auto de la Geneva. Un model foarte special, care este gandit in spiritul luxului fara limite (doar vorbim de divizia de lux a unei marci care trage tare sa prinda primul loc in clasamentul mondial al constructorilor), noutatea fiind insa reprezentata de tehnologia imprumutata - via Toyota - direct din F1.

Ei bine, japonezii au hotarat ca LF-A sa devina model de serie, eveniment care va avea loc undeva in a doua jumatate a anului 2008. Conceptul LF-A dispune deocamdata de un propulsor V10 de 5 litri. Insa pentru ca ultimele reguli din Marele Circ dispun inlocuirea vechilor motoare V10 cu V8-uri, intervine o intrebare: se va adapta versiunea de serie si ea in functie de regulamentele F1? Indiciul numit V10 NSX (model care este programat sa apara in 2009) ne face sa credem ca Lexus nu isi va schimba modelele de serie dupa cum bate vantul prin regulamentele FIA.

Pretul anuntat pentru versiunea de serie LF-A se ridica in jurul sumei de 145.000 de euro.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru