Mâncatul la volan poate provoca toxiinfecţie alimentară

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 08.06.2010
Un hamburger mâncat în maşină, o bucată de pui sau chiar o salată, pot duce la adevărate infecţii. Este concluzia unui grup de cercetători britanici, care au aflat că bordul unei maşini poate fi similar unui vas de toaletă, când vine vorba de microbi.

Mulţi dintre cei care şofează astăzi pe străzile României se văd nevoiţi să mănânce la volan din cauza lipsei de timp sau a unui spaţiu adecvat. Se pare că această practică nu este tocmai sănătoasă şi poate duce la grave toxiinfecţii alimentare.

Teoria a fost înaintată de un grup de cercetători britanici, care a ajuns la această concluzie după ce a studiat bacteriile asociate unor afecţiuni precum toxiinfecţii alimentare, infecţii ale pielii şi stări de vomă. Potrivit oamenilor de ştiinţă, bacteriile se găsesc cel mai des pe volan, pe mânerul schimbătorului sau chiar pe mânerele portierelor.

Existenţa microbilor este favorizată de zonele calde, în special în jurul prizelor de ventilaţie sau pe scaune, unde se adună frecvent firimituri. Infecţia cu această bacterie poate provoca diaree, febră, vărsături şi intoxicaţii severe.

Anthony Hilton, microbiolog la Universitatea britanică din Aston, susţine: „Oamenii sunt oripilaţi de ideea de a mânca pe marginea unui vas de toaletă.

Cu toate acestea, puţini ştiu că mâncatul într-o maşină contaminată poate reprezenta un risc de îmbolnăvire identic.”

Comentarii (7)

  • Mâncatul la volan
    cand aud:"concluzia unui grup de cercetători britanici" ma simt oripilat mai mult decat dc aflu ca trebuie sa mananc pe marginea unui vas de toaleta ,deja mi-a trecut pofta de mancare
    8 0
  • Englejii astia
    in loc sa cerceteze si ei cum pot scapa omenirea de o boala, o freaca la rece cu volanul si schimbatorul! Cum sa zici asa ceva, daca bacteriile alea sunt pe volan sau schimbator, cu siguranta vor fi pe haine, pe maini si fata asa ca ne-am imbolnavi de la o simpla tura cu masina!
    9 0
  • Cate studii...
    Unii au prea mult timp liber... Oricum prea putini isi lasa mancarea pe bord, pe volan, pe schimbator sau pe manerele usilor (!?). Si cred ca tine de educatie sa te speli pe maini inainte sa mananci...oriunde ai fi. Deci inca un studiu facut d'aiurea.
    5 0
  • Bentley
    La prasit...
    La prasit cand mancau inaintasii nostri (si unii inca si acum) si puneau bucata de branza pe o frunza de brusture nu se mai toxifia nimeni... Acuma altii ce sa faca, daca sunt platiti, tre sa "descopere" cate ceva...
    7 0
  • de eram englez...
    De eram englez acuma eram probabil un cercetator de renume cand descopeream ca daca tai coada la cireasa, aceasta cade din pom.Dar uite ca nu-mi pot publica dezvaluirile socante ca sunt roman.

    Deci nu mai pot cu britanici.Cat de idiot poti sa fi sa sustii asa ceva in presa mondiala? Mai mult, cat de idiot poti sa fi sa mai si cercetezi asa ceva? Poti sa faci toxinsfectie alimentara si mancand pur si simplu, poti sa faci si daca iti ungi slanina de chiuloasa masinii.Auzi la ei "pe volan si schimbator se afla microbi".Sa mori tu!!! si eu care credeam ca e mai steril decat sectia de neurochirurgie.Si peste 2 saptamani, pe baza acestui rezultat, o alta echipa de britanici o sa zica "soferul care conduce fara sa manance poate suferi de ...." si uite asa, in scurt timp toata clasa a 12-a a unui liceu ajunge faimoasa pe plan mondial.
    4 0
  • :)
    Aceiasi cercetatori.Ca si cei care au descoperit ca mersul pe bicicleta e mai daunator decat mersul pe jos.

    De acord cu mowgli.
    4 0
  • cine nu a mancat macar odata la volan?
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru