Marca Saab ar putea fi cumparata de chinezi

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 10.06.2009
Compania chineza BAIC este unul dintre potentialii investitori ai marcii suedeze Saab. Chinezii au licitat si pentru compania germana Opel.

Chinezii de la BAIC ar putea sa liciteze pentru marca suedeza Saab. Beijing Automotive Industry Corp sunt partenerii companiei Daimler in China, si au incercat deja sa liciteze pentru marca germana Opel. Investitia chineza in marca Saab este cu atat mai probabila dupa ce oficialii guvernului chinez au lasat de inteles ca vor sprijini producatorii de automobile din China sa achizitioneze bunuri de pe alte continente.

Presedintele companiei Saab, Jan-Ake Jonsson, a declarat ca mai are doi potentiali investitori care indeplinesc toate conditiile si pot face o oferta ferma. Jan-Ale Jonsson asteapta o scrisoare de intentie de la un cumparator serios pana la mijlocul lunii iunie. Printre potentialii investitori ai companiei Saab putem enumera pe suedezii de la Koenigsegg si chiar pe italienii de la Fiat.

Via | TruthAboutCars

Comentarii (6)

  • ok
    v-am zis eu :)
    4 1
  • made in china
    spunea cineva odata... "prosti dar multi"... ei bine, astia sunt multi dar nu sunt chiar atat de prosti. De mic copil imi doresc o masina "made in china"... erau cele mai frumoase jucarii ale copilariei noastre. Buba e ca ce au scos chinezii pana la momentul de fata, sunt facute exact din aceleasi materiale de "buna calitate" din care erau facute jucariile chinezesti. Ne sperie ipoteza potrivit careia vom avea masini chinezesti, insa implicarea chinezilor va fi doar la nivel financiar fiindca sunt constienti si ei ca nu "le au" cu masinile... Totusi, parca as fi mai linistit daca Saab ar fi preluat de Koenigsegg. Ar putea reveni la ce au fost.
    11 0
  • Sper ca nu!
    Doamne fereste! Asta chiar ar fi lovitura de gratie pentru ca nu cred ca doar vor investi ceva in SAAB ci isi vor pune amprenta si calitatea indoielnica peste tot. Inca mai sper in Koenigsegg. E suficient ce a facut GM din SAAB.
    6 0
  • Pacat
    Nu am nimic cu poporul chinez dar ar fi pacat ca marca Saab sa ajunga la chinezi...
    8 1
  • pacat ...
    nasoala treaba ... chinezii am auzit ca vor sa cumpere si volvo ..daca mai iau si SAAB e clara treaba ..se duc de raspa nordicii la productia auto
    5 1
  • S-a terminat?
    Se pare ca s-a luat o decizie in ceea ce priveste SAAB. In presa germana si suedeza s-a lansat stirea ca s-a gasit un cumparator: Koenigsegg!

    Detroit si Trollhättan inca n-au comentat stirea. Se asteapta un raspuns de la GM pana luni. Nici detalii despre planurile de viitor nu s-au dat. Marea problema a celor de la SAAB se pare ca a fost datoria de aproximativ 900 milioane de euro la GM. Faptul ca au nevoie de un miliard de dolari pentru a putea continua productia si a scoate doua noi modele pe piata nu este de ignorat...

    Oare s-a terminat cosmarul?
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru