Maserati A8 GCS Berlinetta, noi informatii si imagini

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 05.05.2008
Conceptul Carozzeria A8 GCS va beneficia de serviciile unui motor V8 dar nu va putea indeplini normele de siguranta.

Esential

1200 de kilograme cantareste Carozzeria A8 GCS Berlinetta.

Concorso d'Eleganza Villa d'Este a reprezentat intotdeauna un prilej potrivit pentru marii constructori sau designeri de a-si etala cele mai noi realizari si proiecte de viitor. Vechea casa de design Carrozzeria Touring Superleggera a fost si ea prezenta la evenimentul automobilistic, dezvaluind un concept revolutionar botezat A8 GCS Berlinetta.

Italienii au creat un concept coupe inspirat de mai vechea creatie a celor de la Pininfarina, A6 GCS Berlinetta. Conceptul preia insa si linia modelelor Maserati, imprumutand designul blocurilor optice GranTurismo si grila specifica constructorului italian.

Asa cum va anuntam si in articolul initial, publicat pe 2 mai, Carozzeria A8 GCS Berlinetta va cantari doar 1200 de kilograme, o masa extrem de redusa pentru un vehicul de asemenea dimensiuni. Sub capota se va ascunde un motor V8 care trimite intreaga putere puntii spate printr-o cutie de viteze montata in partea posterioara.

Desi din punct de vedere stilistic A8 GCS Berlinetta arata foarte bine, Carozzeria are mari probleme in ceea ce priveste dezvoltarea unei versiuni de serie.

Principalele probleme sunt puse de normele de siguranta pe care o posibila versiune de serie va fi foarte greu sa le indeplineasca.

Cu toate acestea, Maserati si Carozzeria vor incerca sa dezvaluie un model gata de productie pana anul viitor, urmand ca produsul final sa fie prezentat in cadrul Salonului Auto de la Geneva. Chiar daca va exista in versiune de serie, A8 GCS Berlinetta va fi produsa intr-un numar limitat de exemplare.

via | MotorAuthority

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru