Maserati scoate in serie GranTurismo MC Corse

De Robert Gherghe
Publicat Joi, 13.11.2008
Conceptul GranTurismo MC Corse va fi lansat si in versiunea de strada de marca italiana Maserati.

Esential

450 de cai putere are motorul V8 care echipeaza GranTurismo MC Corse.

Maserati a pregatit pentru competitia FIA GT supercarul MC12 Corse. Maserati a prezentat inainte de Salonul Auto de la Paris conceptul GranTurismo MC Corse, un supercar gandit in mod special pentru circuit si pentru competitia FIA GT.

Dezvoltat special pentru circuit, conceptul italienilor are la baza actualul GranTurismo S si acelasi motor V8 de 4.7 litri. Maserati a inlocuit sistemul de evacuare, catalizatoarele si admisia pentru a scoate inca 10 cai putere din interiorul motorului V8, care ajunge acum la valoarea de 450 CP.

Fanii marcii italiene au acum motive de bucurie, deoarece Maserati intentioneaza sa lanseze si o varianta de serie a lui GranTurismo MC Corse.

Maserati a gandit un nou kit aerodinamic care include o noua extensie pentru spoilerul fata si un spoiler posterior care a crescut in dimensiuni si gazduieste acum un deflector si terminatiile noului sistem de evacuare.

Dar cea mai importanta modificare adusa exteriorului este scaderea masei. Vorbim de o masa de circa 1.400 kg pentru GranTurismo MC Corse, fata de 1.880 kg cat cantareste modelul GranTurismo.

In aceste conditii, ne asteptam ca un eventual model series a fie o adevarata bomba pentru segmentul de piata al supercarurilor.

Via | MotorAuthority

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru