Masinile bogatilor lumii

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 18.10.2006
Vreti sa aflati ce masini detine Bill Gates in garaj? Vreti sa stiti ce masini le plac celor mai bogati oameni din lume? A venit momentul!

In mod sigur v-ati gandit macar o data la modul in care se raporteaza cei mai bogati oameni de pe planeta la industria auto. Asa au facut si eminentele in materie, americanii de la Forbes, care au intocmit o lista cu masinile primilor zece oameni din lume din punctul de vedere al averilor acestora.

Surpriza: cele mai bogate personalitati ale lumii nu detin niciun Veyron, niciun Maybach si niciun DiMora Natalia, desi ar putea sa isi cumpere cateva mii de astfel de masini. Sa vedem insa, mai bine, cu ce se poate lauda fiecare dintre actorii principali ai topurilor mondiale ale averilor.

  • Billl Gates, 46.5 miliarde de dolari: Porsche 911 Cabriolet 1999 si Porsche 959. Calculatorul de bord o avea sistem de operare Windows?
  • Warren Buffet, 44 miliarde de dolari: Lincoln Town Car Signature Series. Masina lui Buffet este placata cu inscriptia "Thrifty" ("Econom").
  • Printul Alwaleed Bin Talal Alsaud: 23.7 miliarde de dolari: Infiniti FX45, Volvo XC90, Rolls-Royce Phantom, Hummer H1, Daewoo Matiz. Gasiti intrusul.
  • Ingvar Kamprad, 23 miliarde de dolari: Volvo 240 GL 1993. Suedezul fondator al imperiului Ikea n-a auzit de faptul ca Volvo exista si in 2006 si ca acestia au scos modele noi.
  • Paul Allen, 21 miliarde de dolari: 1988 Porsche 959 Coupe, 1988 Mazda B-Series Pickup.
    Masinile lui Allen si-au oprit evolutia acum 18 de ani.
  • Lawrence Ellison, 18.4 miliarde de dolari: 2006 Bentley Flying Spur, Bentley Continental GT. Primul bogat cu gusturi care nu trebuie discutate.
  • Jim Walton, 18.2 miliarde de dolari: 2002 Dodge Dakota Pickup, 200 Acura Integra, 1998 Mitsubishi Montero Sport, 1999 Chevrolet Siverado Pickup, 1959 Cadillac. Daca nu are tendinte de a se lauda cu garajul sau, totul e OK.
  • Alice Walton, 18 miliarde de dolari: 2006 Ford F150 King Ranch. O masina americana pentru o femeie dintr-o bucata. O bucata de 18 miliarde de dolari.
  • Michael Dell, 16 miliarde de dolari: 2004 Porsche Boxster, 2005 Hummer H2. Cate una pentru fiecare suprafata de rulare. Sau una pentru a o transporta pe alta?
  • Stevan Ballmer, 12.1 miliarde de dolari: 1998 Lincoln Continental. Pentru ca lista sa se incheie apoteotic.

 

Comentarii (14)

  • Adrian
    Cam saraci
    Au super bani dar sunt cam saraci cand vine vorba de masini.
    0 0
  • DeVita
    mdea...
    E vorba de oameni care isi cumpara masina dorita, nu unii carora masina le-ar ridica pseudovaloarea lor sociala. Traiasca maneaua!

    Sau nu.
    0 0
  • lucian relea
    porsche
    - e normal ca Bill Gates sa posede un Porsche 911, e masina care o am si eu si imi place la nebunie, nu degeaba e considerata cea mai buna masina sport din toate timpurile!!!! in toate topurile...miticii nostri nu stiu sa evalueze calitatile unui Porsche, ei stiu de BMW, Mercedes, Q7. mdah.....
    0 0
  • la seral cu taxa - cleopatra
    continuare
    Majoritatea celor din lista sunt oameni foarte calculati si trecuti de varsta teribilismului. interesant este de aflat ce masini au copii sau amantele lor.
    0 0
  • Romyrez
    Bravo lor
    Bravo lor, stiu sa pretuiasca banii
    0 0
  • Big "D.O.G.G." Banter
    e hai sa ma luati in gwra
    Deci e de inteles ca ala bogat, nu mai retin numele lui, are Bentley si eu am la fel. Nu e de mirare ca este considerata cea mai buna masina de lux...Imi bag .... in porsche-u tau, e mai bun bentley meu , desi il am doar in vis, cum banuesc ca ai si tu porsche-u`. ;)
    0 0
  • marcelraducanu
    comentariile Dlui Mircea Mester
    Comentarii de cacat de genul:
    "Ingvar Kamprad, 23 miliarde de dolari: Volvo 240 GL 1993. Suedezul fiondator al imperiului Ikea n-a auzit de faptul ca Volvo exista si in 2006 si ca acestia au scos modele noi."
    In primul rand suedezul este fondator, in al doilea rand omul zice ca "daca masina functioneaza perfect, nu stiu de ce ar trebui s-o schimb..."
    Alte sisteme de valori.....
    0 0
  • astorm
    e greu sa-i intelegi daca nu esti ca ei
    La fel cum mai zicea cineva, aceste persoane au un alt sistem de valori, datorita nivelului la care se situeaza si care unora le e greu sa-l conceapa din moment ce sunt ceva mai jos, poate chiar cu mult.
    0 0
  • Alexandru
    Nu vi se pare normal ?
    Mi se pare normal ! Oameni inteligenti ! In afara de porsche , toate celelalte se justifica !
    0 0
  • Bogdan
    Masinile bogatilor lumii
    Ce probleme mai aveti si voi! Beah
    0 0
  • Aurelian Aldescu
    Ce de neciopliti!
    Acestea sunt masinile pe care le tin in garaj.Nu cele cu care se deplaseaza.Poaate 1 din 1 000 sa se duca la birou si sa coboare dintr-o masina de acum 10 -20 ani.Cei care au ajuns atat de sus nu tin neaparat sa-si etaleze masina...dar companiile lor detin masini de care multi dintre noi nici nu am auzit(serii limitate) dar sa mai stim si ale cui sunt.Nu mai credeti toate balivernele astea.Ar fi valabile pentru Bill Gates care merge mai mult cu avionul,elicopterul....yachtul,etc!
    0 0
  • Indoieli
    Ma intreb de unde au obtinut cei care au scris acest articol? De la RAR..?De la taxe si impozite..?Mai oameni buni,ceea ce scrie acolo,e de domeniul SF..!Chiar credeti ca un om de asemenea calibru merge la volan cu tot ceea ce implica un condus auto..?Ambuteiaje,semafoare,injuraturi din partea celorlalti participanti la trafic,semne obscene..etc...!!!Pun pariu ca cea mai mare parte din ei(80-90%) nu ar fi in stare SA PARCHEZE o masina,ca nu mai stiu sa conduca.Limuzinele le folosec probabil pentru ultimii metri de la aeroport,helioport sau docul de amarare la locul intalnirii sau office.Chiar il vede cineva pe Bill Gates la semafor la volan sau lund amenda pentru ca nu a semnalizat schimbarea benzii de mers..?sau pe magnatul IKEA mergand intr-un Volvo antic pentru multi dintre noi,sa bage cumparaturile in portbagaj in parcarea unui hypermarket..?Fiti domnule seriosi..!Motivul pentru care au asemenea "vechituri inimaginabile" pentru multi dintre noi,este probabil urmatorul:Universul auto si interesul pentru masina personala a inghetat exact la anul de fabricatie a celei mai tinere masini din garajul sau.Motivul pentru care nu le-au aruncat..?Credeti ca la momentul la care conduceau aceste masini,arau ce sunt astazi..? Nostalgia de a fi niste oameni normali cu posibilitatea de a iesi in strada fara bodyguarzi si fara a fi vanati de paparazzi,asta e motivul pastrarii lor..!Cat priveste masinile mai tinere,de un an doi,probabil ca-s a bonelor,administratorilor domeniului sau fac bucataresele piata cu ele..!
    0 0
  • Print cu Matiz
    E OK ca printul Printul Alwaleed Bin Talal Alsaud: 23.7 miliarde de dolari are si un Daewoo Matiz. Asta am si eu. Mai sa fie...
    Pe de alta parte, limbajul unora de pe topic nu e prea eleganta...
    0 0
  • Masina
    Limuzine
    Bogatii presentati mai sus detin acele masini dar ei folosesc limuzinele. Locuiesc in acelasi oras cu Warren Buffet si pot sa va spun ca avionul particular si lumuzina inchiriata sau proprietate a firmei detinute de respectivul sunt folosite la transport. Masinile pe care le detin le conduc numai cateva ore pe an si de aceea unii dintre ei nu-si cumpara masini ultimul model
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru