Matthias Mueller este noul CEO al companiei Porsche AG

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 06.07.2010
Porsche şi Volkswagen au anunţat astăzi investirea lui Matthias Mueller în funcţia de CEO al Porsche AG. El îi va lua locul lui Michael Macht, plecat la Volkswagen, tot pentru o funcţie de conducere.

Schimbări neaşteptate în fruntea Porsche AG. Vechiul CEO al brandului german, Michael Macht, a părăsit funcţia pentru un job în cadrul grupului Volkswagen, unde va ocupa poziţia de şef de produs.

Locul lui Macht la şefia Porsche AG va fi luat de Matthias Mueller, în vârsta de 57 de ani, care va deveni oficial CEO începând cu data de 1 octombrie. Manager de produs în cadrul Audi din 2007, Mueller s-a alăturat Volkswagen de curând, misiunea sa în cadrul Porsche AG fiind aceea de a revitaliza linia de vehicule de lux a brandului până la integrarea completă în cadrul Volkswagen.

Grupul german de automobile intenţionează să detroneze Toyota din fruntea clasamentului celor mai mari producători auto până în 2018, ceea ce presupune că şi Porsche va trebui să vândă pe termen mediu un total de 150.000 de unităţi de lux pe an pentru a-şi ajuta noul conglomerat din care face parte.

via | Automotive News

Comentarii (3)

  • Abraxas
    VW Group
    Intrarea in functie de la 1 octombrie 2010 nu este intamplatoare pentru ca in luna septembrie 2010, VW Group va cumpara si restul de 50.1 % din Porsche AG, Porsche urmand sa devina oficial a zecea marca in VW Group .

    In luna ianuarie 2011 este asteptata fuziunea dintre VW Group si Porsche Automobil Holding SE ( detine 50.8 % din actiunile VW Group ), noul grup format urmand sa cumpere si compania Porsche Holding GmbH ( detine printre altele si Porsche Romania ), cel mai mare dealer de masini din Europa .


    Noul grup ( va pastra cel mai probabil titulatura VW Group ) va avea trei actionari principali si anume familiile Porsche-Piech, landul Saxonia Inferioara si statul Qatar .

    Tot azi, VW Group a infiintat o noua divizie "Group Trucks" , aceasta divizie urmand sa se ocupe de marcile Scania si MAN .

    VW Group este cel mai mare actionar la MAN SE ( 29,9 % ), presedintele MAN SE fiind Ferdinand Piech .

    Potrivit organigramei MAN SE, cine detine 30 % din actiuni trebuie sa faca o oferta de cumparare pentru restul actiunilor, presa germana anticipand ca in viitorul foarte apropiat VW Group va prelua in totalitate MAN SE .

    Tot referitor la grupul VW, in presa au aparut speculatii cum ca VW Group urmeaza in urmatorii 4-5 ani sa cumpere anual 10 % din actiunile Suzuki Motor Corporation, ajungand astfel la 60-70 % din actiunile constructorului japonez ( http://www.carmagazine.co.uk/News/Search-Results/Industry-News/VW-and-Suzuki-move-closer-together-with-joint-Vitara-and-SX4/ ) .
    20 1
  • @ Automarket
    In medalion ar trebui pusa poza lui Matthias Müller si nu a lui Michael Macht
    http://www.autohaus.de/vw-zimmert-neue-konzernfuehrung-953114.html
    1 0
  • @Abraxas
    Multumim de informatii. Aveam un coleg de forum cu pseudonimul "Victor" care ne dadea niste lamuriri la fel de exacte ca si tine, dar nu l-am prea mai vazut pe aici. O fi in concediu ;)
    Merci inca o data.
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru