Mazda ar putea reveni pe profit după patru ani

De Cornel Șocariciu
Publicat Duminica, 19.06.2011
Oficialii constructorului japonez Mazda se arată încântaţi de evoluţia pe piaţă a brand-ului pe care îl conduc şi sunt convinşi că la finele anului fiscal vor înregistra profit.

Constructorul japonez Mazda s-a confruntat în ultimii patru ani cu o situaţie mai puţin bună din punct de vedere financiar. Brand-ul nipon nu a mai reuşit să obţină profit din martie 2008, atunci când contabilitatea a încheiat anul fiscal cu un plus de 92 de miliarde de yeni în dreptul profitului.

Conform previziunilor făcute de japonezi, Mazda ar putea reveni în 2011 pe profit, analiştii estimând că anul fiscal va fi încheiat cu un plus de un miliard de yeni, echivalentul a 8.73 milioane de euro. Anul trecut, brand-ul japonez a încheiat exerciţiul fiscal cu o pierdere de 524.5 milioane de euro, în ciuda faptului că vânzările pe piaţa din China au crescut într-un ritm alert.

Piaţa cheie pe care joacă Mazda este cea din America de Nord şi conform ultimelor cifre, vânzările încep să-şi revină. Mazda a înregistrat o creştere a vânzărilor cu şase procente comparativ cu anul trecut pe piaţa auto de peste Ocean. Mai mult decât atât, oficialii japonezi au declarat că se întrezăreşte un viitor strălucit pentru Mazda, mai ales că Japonia începe să-şi revină după dezastrul din 11 martie.

De asemenea, constructorul nipon va deschide prin intermediul unui parteneriat de tip joint-venture o linie de asamblare în Mexic.

Via | Leftlanenews

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru