Mazda lansează un hibrid în 2013 şi nu rupe legăturile cu Ford

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 07.12.2010
Preşedintele Mazda a declarat recent că nu va întrerupe colaborara cu Ford. Oficialul a vorbit şi despre viitorul Mazda în segmentul vehiculelor hibride şi electrice.

Deşi Ford şi-a redus pachetul de acţiuni deţinut la Mazda, colaborarea dintre cei doi constructori va fi la fel de puternică şi pe viitor. Însuşi Takashi Yamanouchi, preşedintele japonezilor, garantează acest lucru, susţinând că angajamentul semnat cu Ford pe o durată de 10 ani este la fel de puternic.

Cele două companii vor continua să colaboreze prin schimburi tehnologice şi relaţii de tip joint-venture. Mai mult decât atât, Yamanouchi a ţinut să precizeze că Mazda nu are planuri de a găsi un alt partener, cu care să colaboreze în defavoarea lui Ford. "Este normal ca oamenii să creadă că Ford se îndepărtează de Mazda, dar vreau totuşi să atrag atenţia asupra unui lucru: compania americană a decis să menţină un procent de 3.5% în cadrul acţionariatului", a încheiat Yamanouchi.

Acelaşi preşedinte executiv a ţinut să vorbească şi despre planurile Mazda pentru următorii ani, în segmentul modelelor ecologice. Yamanouchi a declarat că plănuieşte să lanseze în viitorul apropiat modelele electrice alimentate la priză, după ce va aduce în producţia de serie un hibrid pe benzină.

Astfel, constructorul japonez va urma exemplul conaţionalilor de la Toyota, Honda şi Nissan, aceştia din urmă lansând deja modelul electric Leaf în producţia de serie.

Mazda va începe să ofere clienţilor săi un model hibrid începând cu 2013, folosindu-se de tehnologia celor de la Toyota.

Aşadar, un model complet electric va mai trebui să aştepte cel puţin 5 ani până la un debut oficial în serie. 

via | egmcartech

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru