Mazda nu renunta la motorul rotativ

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 22.03.2007
Intr-un comunicat oficial, Mazda a anuntat ca dezvolta o noua generatie de motoare rotative

Mazda a emis un comunicat de presa despre viitoarele sale modele. Ca majoritatea constructorilor auto, Mazda va incerca sa dezvolte mai multe automobile non-poluante. Japonezii vor adopta tehnologia pe baza de hidrogen in detrimentul celei hibride.

Mazda a fost primul constructor care a introdus pe piata un motor rotativ, iar acum fanii brand-ului se tem ca japonezii vor renunta la tehnologia inovativa si vor reveni la cea traditionala. Mazda a declarat insa ca va lansa o noua generatie de motoare rotative, pentru modelele sale, pana in 2010. Acestea vor oferi o putere mai mare si un consum mai mic.

Motoarele pe benzina vor fi si ele imbunatatite la inceputul lui 2010 iar masinile de pe piata japoneza vor fi echipate cu un sistem start-stop pentru a reduce emisiile din orele de varf ale traficului. De asemenea, Mazda intentioneaza sa echipeze modelele sale cu transmisii automate si o noua gama de motorizari diesel pentru ca acestea sa fie mai bine receptate pe piata europeana.

Constructorul japonez a anuntat si ca va incerca sa reduca masa vehiculelor sale, declarand ca noua Mazda 2 cantareste cu aproape 100 de kg mai putin decat modelul precedent, o adevarata performanta pentru clasa mica.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru