Feedback

Mazda va testa vehicule hibride in Norvegia

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 15.10.2008
Mazda va derula un program de testare a modelului RX-8 pe hidrogen pe soselele din Norvegia, in cadrul programului HyNor.

Mazda Motor Corporation a anuntat inceperea testelor de validare pe drumurile europene pentru modelul Mazda RX-8 Hydrogen RE (echipat cu motor rotativ).

Vehiculele vor circula in Norvegia in cadrul colaborarii cu Hydrogen Road of Norway (HyNor), un proiect ce urmareste sa implementeze o retea de transport ecologica, bazata pe utilizarea hidrogenului sub forma de combustibil. Dupa incheierea testelor de validare efectuate de Mazda, alte 30 de unitaţi vor fi livrate in sistem leasing catre HyNor.

Este pentru prima data cand un vehicul Mazda echipat cu motor rotativ cu alimentare pe hidrogen va rula pe drumurile publice in afara Japoniei. Modelul RX-8 Hydrogen RE face parte din strategia “Sustainable Zoom-Zoom”. Aceasta vizeaza dezvoltarea de noi tehnologii cu un impact din ce in ce mai mic asupra mediului.

Mazda este singurul producator auto la nivel mondial care produce motoare rotative RENESIS de serie.  Motorul din echiparea RX-8 Hydrogen RE permite soferului sa alterneze alimentarea intre benzina si hidrogen in functie de disponibilitatea fiecarui combustibil si a infrastructurii necesare. Pe parcursul procesului de validare modelul va fi expus la diferite evenimente pentru cei interesati sa achizitioneze un astfel de vehicul.

“Participarea in cadrul proiectului HyNor marcheaza evolutia noastra catre un nou nivel. Suntem bucurosi sa contribuim la construirea unei societati bazate pe energia generata de hidrogen in Norvegia. Mazda urmareste sa utilizeze informatiile rezultate din acest proiect in viitor pentru evolutia vehiculelor cu motorizare pe hidrogen.”, declara Akihiro Kashiwagi, Mazda Program Manager responsabil pentru dezvoltarea motorului rotativ pe hidrogen.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru