Mazda3 va da nastere unui SUV compact, botezat CX-3

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 25.11.2009
Modelul compact al japonezilor ar putea da nastere in 2011 unui SUV botezat CX-3. Acesta va prelua cele mai noi motoare diesel si benzina si noua cutie automata SKY-Drive.

Mazda promite sa isi extinda gama de modele in viitorul apropiat cu un SUV compact, derivat cel mai probabil din actualul sau model de segment C, un adevarat succes in materie de design.

Noul model ar urma sa fie lansat abia in 2011 si sa se bucure de cele mai proaspete inovatii Mazda, referindu-ne aici la noua generatie de motoare diesel si benzina SKY-G si SKY-D precum si la transmisia automata SKY-Drive. La acestea se va adauga un sistem de tractiune integrala controlat electronic pentru versiunile superioare.

Judecand dupa modalitatea de notare a fratilor mai mari, CX-7 si CX-9, Mazda ar putea sa isi boteze noul SUV compact cu indicativul CX-3. In materie de design, este foarte probabil ca viitorul model sa imprumute filosofia conceptelor cu care Mazda a facut spectacol la ultimele saloane auto.

Noul CX-3 va fi un model global, capabil sa se supuna programului de reducere a masei totale, anuntat deja de Mazda, ce va fi destinat unor piete mari cum sunt Europa si Statele Unite.

Chiar si asa, constructorul nipon, intentioneaza sa foloseasca doar componente japoneze pentru SUV-ul compact.

via | autoblog

Comentarii (2)

  • inca una pt gramada
    suv, compact-suv, crossover, sav, etc... cele mai inutile tampenii create vreodata de "mana" industriei auto...
    0 8
  • ???
    @ castravete - ai si vreun argument pt afirmatia ta? sau iti place sa iti dai cu parerea ca sa pari mai interesant? un SUV compact imbina garda la sol mare (aproape obligatorie in romania) cu dimensiunile relativ mici care ajuta in oras...

    P.S. as merge la un pariu ca nu se va numi CX-3 ci CX-5, dar sunteti prea repetenti ca sa ganditi...
    7 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru