Mercedes da in judecata furnizorul Cobasys

De Robert Gherghe
Publicat Miercuri, 06.08.2008
Mercedes poate intarzia producerea SUV-ului ML 450 Hybrid din cauza furnizorului de baterii Cobasys.

Esential

6 milioane de dolari este avansul platit de Mercedes si nerecunoscut de furnizorul Cobasys.

Mercedes a intentat proces furnizorului de baterii Cobasys, care nu si-a respectat contractul cu compania germana. Cobasys trebuia sa furnizeze baterii pentru versiunea hibrid a SUV-ului ML 450.

ML 450 Hybrid prezinta un sistem dual de hibrid pe benzina, dezvoltat in parteneriat de Mercedes, BMW si GM. Puterea noului model se ridica la 340 de cai, iar cuplul maxim ajunge la cota de 480 Nm. Modelul ar urma sa intre pe piata la inceputul anului viitor, dar intarzierile provocate de furnizorul de baterii ar putea afecta productia.

Mercedes sustine ca a platit un avans de 6 milioane de dolari celor de la Cobasys, dar furnizorul de baterii a refuzat sa inceapa livrarile sustinand ca nici macar nu exista semnata o intelegere intre cele doua companii.

Cobasys este o companie detinuta de Energy Conversion Devices si o subsidiara a gigantului Chevron. Cei doi proprietari ai furnizorului de baterii se lupta pentru preluarea companiei inca din septembrie anul trecut, unul dintre motivele principale pentru care nu exista o finantare care sa permita celor de la Cobasys o activitate economica sanatoasa.

Via | Automotive News 

Taguri: Mercedes

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru