Mercedes şi BYD au primit o comandă pentru 100.000 de vehicule electrice

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 17.08.2010
Mercedes şi BYD lucrează împreună la un automobil electric, bazat pe B-Klasse. Guvernul chinez a comandat deja 100.000 de automobile, ce vor fi livrate până în 2012.

Esential

100.000 de comenzi au primit Mercedes şi BYD.

Colaborarea înnodată de Mercedes cu chinezii de la BYD începe să dea roade. Cele două mari companii auto şi-au propus să dea naştere unui model complet electric şi se pare că primesc şi ajutorul statului chinez pentru acest lucru.

Recent Mercedes şi BYD au ajuns la un acord cu guvernul din Ţara Marelui Zid pentru livrarea a 100.000 de vehicule electrice, bazate pe actualul B-Klasse, termenul limită fiind fixat pentru 2012. Vehiculul electric va fi lansat sub un nou brand, al cărui nume nu se cunoaşte momentan, iar performanţele vor fi demne de un automobil ecologic, autonomia fiind estimată la aproximativ 300 de kilometri.

Acordul încheiat cu statul chinez oferă celor două părţi implicate în proiect, un impuls puternic pe acest segment de piaţă şi ajută constructorii să fixeze un preţ final abordabil pentru publicul larg.

via | autoblog

Comentarii (2)

  • Adevarul este ca guvernul chinei face pasi mari pentru stimularea acumularii de tehnologie in acea parte a lumii. Faptul ca masinile nu sunt produse 100%de Mercedes, si ca acolo este implicata si o companie chinezeasca inseamna ca dupa ce tehnologia este trecuta prin cativa ani de testare Guvernul chinez poate sa vine cu un "stimulent" de genul " construiti cateva fabrici, aici la noi, si vindeti masini d'astea in toata lumea, mai cumparam si noi " si astfel productia in China creste, veniturile cresc si ele..etc.
    Personal vad aceasta comanda de 100000 de masini ca un sprijin al statului pentru costurile ridicate de R&D ale unui astfel de proiect. Baietii aia nu sunt deloc prosti si stiu cum sa sprijine afaceri promitatoare.
    3 0
  • china
    poate si faptul ca subsolul chinezesc este cel mai bogat in minereuri rare necesare fabricarii de acumulatori , are o parte de ,,vina''
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru