Mercedes-ul lui Bernie, vandut cu 5 milioane de euro

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 01.11.2007
Bernie Ecclestone, boss-ul Formulei 1, a scos la licitatie un Mercedes 540 K care s-a vandut cu 5.8 milioane de euro.

Licitatiile auto suscita un mare interes in randul colectionarilor, adevaratii pasionati platind milioane de euro pentru modele exclusiviste din perioada interbelica.

El insusi un colectionar impatimit, Bernie Ecclestone, boss-ul Formulei 1, a scos la licitatie, ieri la Londra, un model Mercedes-Benz 540K Roadster cu un pret de pornire de 5.58 de milioane de euro. Reactiile nu au intarziat sa apara, la finalul licitatiei, care a durat 15 minute, Mercedes-ul fiind cumparat de o persoana anonima care a platit in total aproape 5.80 milioane de euro.

Suma platita pentru Mercedes-ul de colectie este una dintre cele mai mari din istoria licitatiilor auto. La final, licitatia a insumat vanzarea a peste 40 de automobile, valoarea totala a exemplarelor de colectie urcand pana la 21.5 milioane de euro.

Mercedes-Benz 540K Special Roadster este o masina care a facut istorie in momentul lansarii sale pe piata, in 1936, exact inaintea celui de-al doilea Razboi Mondial. Roadster-ul supraalimentat a fost produs doar in 26 de exemplare, in acea perioada pretul sau fiind de 10 ori mai mare decat cel al unui Ford de serie.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru