Mercedes urmeaza exemplul BMW

De Robert Gherghe
Publicat Marti, 22.05.2007
Producatorul german a invatat o lectie pretioasa din parteneriatul cu Chrysler si de aceea doreste sa fie independent.

Dupa ce fuziunea dintre Mercedes si Chrysler s-a dovedit a fi un dezastru, producatorul german a hotarat sa adopte o alta strategie.

Vanzarea Chrysler catre fondul de investitii Cerberus a pus Mercedes intr-o noua postura, dupa 9 ani. Germanii spun ca au invatat o lectie importanta din experienta DaimlerChrysler si nu vor mai face achizitii pe piata auto.

Mercedes a hotarat ca va urma exemplul rivalilor bavarezi de la BMW, care au avut o experienta asemanatoare in urma parteneriatului cu MG-Rover.

Dieter Zetsche, boss-ul de la Daimler, a declarat: „Nu tintim nicio achizitie, trebuie sa recunosc ca acest lucru este periculos pentru noi. Suntem in topul industriei auto cu brandul Mercedes, iar orice integrare cu un alt brand ne poate trage in jos”.

A fost evident ca parteneriatul cu Chrysler a afectat serios imaginea Mercedes, tocmai de aceea producatorul german vrea sa fie independent.

Comentarii (5)

  • Se trezeste Mercedes...
    In sfarsit s-a gandit si Mercedes sa se trezeasca... Eu unul nu vad nici o asemanare intre Merc si Chysler... Mercedes e cool, Chrysler doar de umplutura...
    0 0
  • In zadar
    Oricum Merc nu ramine decit o masina banala si SCUMPA !
    0 0
  • Mda, unii nu stiu sa aprecieze...
    Nu vad de ce ar fi Mercedes-Benz o masina banala;scumpa, intr-adevar este, dar banala, nici intr-un caz. Chiar nu vad de ce ar fi.
    0 0
  • mercedesu este cea mai tare masina chiar dak unii m-ar contrazice..e scumpa dar merita...am mercedesuri de mai bine de 12 ani...incepand de la vechea cobra..pana la e classe...nici o masina nu se compara cu mercedesu`...din toate punctele de vedere
    0 0
  • Un cetatean
    Subiectivism
    Iarasi o dati in dume si prea mult subiectivism.

    Cititi parerea oficialului si lamuritiva, nu are niociun sens sa aberati.

    Faptul ca Mercedes este unul din brandurile cele mai cunoscute din lume iar acest lucru trebuie sa se reflecte in preturile sale.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru