Mini patruns de viziunea artistica la Londra

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 13.10.2008
Mini Aldridge Special este un exemplar personalizat, de artistul cu acelasi nume, expus zilele acestea la Londra.

Esential

50 de ani implineste Mini in 2009.

Vedeta muzeului de design din Londra este un automobil MINI, botezat Aldridge Special. Exemplarul a devenit vedeta dupa ce a fost personalizat de celebrul artist, designer si grafician Alan Aldridge, omul care a dat de altfel si titlul expozitiei deschise la muzeul londonez: "The Man with Kaleidoscope Eyes".

Expozitia incearca sa recreeze coperta iconica a prestigioasei publicatii Sunday Times Magazine, care in 1965 a ales ca imagine de coperta un model Mini al acelor vremuri pictat in stilul inconfundabil al artistului. Reinterpretarea reala a copertei de la 1965 a fost de asemenea publicata in Sunday Times Magazine, in numarul aparut pe 12 octombrie anul acesta.

Alan Aldridge a devenit celebru pentru lucrarile sale in anii '60 si '70, multe dintre ele devenind celebre. Dintre cele mai notabile realizari ale sale, amintim versurile ilustrate pentru Beatles si copertele albumurilor unor alte formatii de renume: The Rolling Stones, The Who, Elton John.

Andy Hearn, managerul general al diviziei britanice Mini, a declarat: "Munca lui Alan Aldridge este sinonima cu nume celebre din istoria Marii Britanii.

De aceea Mini este mandru sa sustina aceasta expozitie oferindu-i lui Alan o masina pe care sa o poata picta. In 2009, Mini va celebra 50 de ani de existenta pe piata britanica, ceea ce inseamna ca putem sarbatori inca de pe acum un asemenea moment istoric", a mai declarat Hearn.

Taguri: Mini

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru