MINI va scoate crossover

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 04.04.2007
Constructorul britanic a anuntat ca isi va imbogati gama de modele cu un nou model. Cel mai probabil acesta va fi un crossover care sa satisfaca cererile pietei americane.

Cel mai nou model MINI ar putea fi un crossover, a patra varianta din noua serie a automobilului britanic. Kay Segler, vicepresedintele departamentului de management MINI, a declarat ca un al patrulea model se va alatura noii game dar a refuzat sa ofere alte detalii.

Cele mai noi informatii sugereaza insa ca noul model va fi un vehicul crossover cu tractiune integrala AWD, care ar putea sta la baza unei variante MINI pick-up. Productia noului MINI crossover va fi incredintata fie italienilor de la Bertone, care au mai construit 2000 de modele MINI GP, fie companiei Magna Steyr, partenerul BMW. Crossover-ul va fi echipat cu cea mai noua tehnologie start-stop, sistem produs de Bosch care este deja folosit pe Seria 1 de la BMW.

Motivul introducerii acestui tip de vehicul este dorinta de satisface cerintele celei mai mari piete MINI, aceea din Statele Unite, care favorizeaza modelele mici SUV/crossover. Mai mult decat atat, la uzina Spartanburg din Carolina de Sud exista o capacitate de productie neexploatata

Comentarii (1)

  • noul mini break
    articol despre noul Mini Break va fi in editia de mai a revistei Quattroruote (nr 5), care apare pe piata in 3 mai 2007.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru