Mitsubishi anunta ca cX Concept va fi model de serie

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 26.10.2007
Prototipul cX, un SUV de dimensiuni mici, va aparea in serie in urmatorii doi ani.

Marii constructori mondiali au gasit in aceste zile un bun prilej pentru a anunta modele de serie derivate din prototipuri cunoscute. Dupa ce BMW a confirmat producerea in serie a conceptului CS , Mitsubishi pluseaza si anunta ca prototipul cX, prezentat de constructorul nipon in premiera la Frankfurt, va deveni si el model de serie.

cX (nu se stie inca daca numele va ramane identic cu cel al conceptului sau va fi schimbat) va beneficia de aportul unui turbodiesel de 1.8 litri si 136 de cai si, dupa dimensiuni, se va situa in segmentul SUV-urilor mici, alaturi de recentele Suzuki SX4 sau Fiat Sedici.

Informatia vine de la unul dintre purtatorii de cuvant ai japonezilor, care a adaugat si cateva cuvinte despre prototipurile prezentate acum doua zile la Tokyo. Astfel, i-Miev Sport si ZT vor vedea si ele lumina zilei ca modele de serie. Primul, un model electric destinat orasului, va putea fi achizitionat chiar si in Europa incepand cu 2009-2010 iar al doilea, o berlina de aproape cinci metri, va iesi si el pe piata fara a fi disponibil insa pe Batranul Continent.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru