Mitsubishi şi Nissan vor lucra împreună la modele noi

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 15.12.2010
Cei doi constructori japonezi plănuiasc să dea naştere unor modele noi în viitorul apropiat. Printre ele se numără: un model clasă mică, un SUV şi un vehicul comercial.

Mitsubishi şi Nissan, doi dintre cei mai importanţi constructori auto din Japonia, îşi vor uni forţele în viitor, pentru a da naştere unor modele noi, destinate să activeze în trei segmente diferite.

Pentru început, parteneriatul va viza dezvoltarea unui vehicul de mici dimensiuni pentru piaţa din Japonia. De asemenea, Nissan va oferi asistenţă celor de la Mitsubishi pentru un vehicul comercial în schimbul unui SUV pe care partenerul celor de la Renault îl va putea vinde pe piaţa din Orientul Mijlociu.

Mitsubishi ar putea profita şi de pe urma diviziei de lux Nissan, Infiniti urmând să furnizeze tehnologie şi exemple constructive.

Parteneriatul încheiat între cei doi giganţi japonezi mai include şi producerea modelului Navara la uzina Mitsubishi din Thailanda, precum şi elaborarea unui joint-venture care să se fructifice cu mai multe modele de clasă mică pentru piaţa locală japoneză.

Inginerii celor două companii vor lucra şi la un nou pick-up compact, un fel de frate mai mic al actualului Navarra, care se va vinde sub ambele branduri.

Carlos Ghosn, preşedintele executiv Nissan, a subliniat importanţa strategică a acestui acord, foarte util pe pieţele emergente, capabil să dea rezultate pe termen mediu şi lung.

La rândul lor, cei de la Mitsubishi văd cu ochi buni noua colaborare, care îi va ajuta să-şi îmbogăţească gama cu noi modele, fără a afecta legăturile cu alianţa PSA Peugeot-Citroen, alături de care construieşte i-MiEV şi SUV-urile derivate din Outlander.

Astfel, Mitsubishi reuşeşte rapid să extindă oferta sa pe pieţe mai puţin cunoscute, cu modele în a căror dezvoltare nu a investit. 

via | autoblog

Comentarii (1)

  • in sfarsit...
    Cred ca multi asteptau sa vada o asemenea colaborare...
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru