Modelele Mercedes vor avea faruri care imită lumina zilei

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 29.10.2010
Osram a dezvoltat pentru Mercedes o gama de faruri care imită lumina zilei. Ele sunt mult mai puternice, dar nu deranjează ochii şoferilor care vin din sens opus.

Mercedes a anunţat că va dota modelele sale din segmentele superioare cu un sistem de faruri mult mai eficient pe timp de noapte. 

Conform oficialilor companiei germane, modelele din gama E-Klasse şi S-Klasse vor fi dotate cu noi faruri cu Xenon care afectează mai puţin ochii, dar reuşesc în acelaşi timp să creeze o luminozitate foarte similară cu cea din timpul zilei. În aceste condiţii, lumina devine mai puternică, însă afectează mult mai puţin şoferii care circulă în sens invers deoarece este foarte apropiată de nuanţele deschise cu care ochiul este obişnuit ziua.

Noile faruri cu Xenon sunt produse de Osram şi vor intra în dotarea modelelor mai sus amintite începând cu anul 2011. Ulterior, noile faruri vor echipa şi alte modele din gama constructorului german, ele urmând să poată fi montate şi pe modelele aflate deja în circulaţie.

via | Mercedes

Comentarii (3)

  • ciudat
    Cum poate sa nu afecteze ochil daca apar diferente mari de luminozitate? un sofer care vine din sens opus, care are faruri normale, se concentrara pe luminozitatea farurilor sale si cand apare cineva cu faruri care imita lumina zilei imediat apare o diferenta de luminozitate prea mare. Cam acelasi lucru apare cand iesi dintr-o camera cu lumina slaba direct afara (ziua), tot te dor ochii si ai tendinta sa-i inchizi.
    Intradevar nu apar probleme daca toti ar avea lumini care imita lumina zilei, dar mai dureaza ceva pana sa fie asa ceva implementat in masa pe toate modelele.
    8 7
  • ...mda apa de ploaie...oua cand face?macar as lua unu sa-l pun sub closca poate poate.....
    8 5
  • andrei varga
    plosca
    pai da. regenerarea luminei alb vazatoare,luminozitate, textura+tendinta de lumina halogen anticipat.(ziua) noaptea cu leduri alb albastruie/faruri de ceata (alb asemanator mat) + boxe,sub ect. da. si jenti mari.... foarte mari cu cauciucuri cat mai subtire. of daca as putea sa pun numai jenti fara cauciuc..........de 20 toli. minim. negru. cromat. vreau sa joc baschet,sa am pitbuli. ,,pe motorina,,
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru