MP al Japoniei se muta la Fuji

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 24.03.2006
Vechiul circuit de la Suzuka, unul dintre cele mai interesante din Formula 1, dispare in 2007, locul sau urmand sa fie luat de Fuji International Speedway, circuitul de casa al celor de la Toyota.

Razboiul dintre Honda si Toyota si-a consumat un nou episod. Subiectul disputei a fost, de aceasta data, circuitul pe care se va disputa Marele Premiu al Japoniei la Formula 1 in 2007. Daca pana acum Suzuka – circuitul de casa al celor de la Honda - era gazda acestui Grand Prix, din sezonul viitor toate echipele isi vor muta atentia catre Fuji International Speedway (foto), care se afla in proprietatea echipei Toyota.

Circuitul se afla la poalele celui mai inalt munte din Japonia, Fuji (3.775 metri) si are o lungime de peste 4.5 kilometri. Iubitorii vitezei vor fi fericiti cand vor afla ca Fuji International Speedway este unul foarte rapid, linia dreapta fiind cea mai lunga din intreg calendarul Formulei 1 (1.475 metri!). Circuitul – construit in 1966 - a mai gazduit curse in Marele Circ in 1976 si 1977, Formula 1 revenind astfel la Fuji dupa 30 de ani de exil la Suzuka. In aceasta perioada, aici s-au desfasurat totusi curse in campionatele de viteza, cele mai interesante fiind cele de Super GT.

Circuitul a fost modernizat anul trecut, scopul lucrarilor fiind clar: organizarea unei curse in Formula 1. Iar sperantele japonezilor au fost repede rasplatite de Bernie Ecclestone, care a anuntat ieri ca Fuji Speedway va fi noua casa a Grand Prix-ului Japoniei.

Ramane de vazut care vor fi, in schimb, cele trei Mari Premii europene pe care Bernie le va exclude din campionat. Este deja clar ca una din cele doua curse din Germania va disparea (Hockenheim, inlocuit cel mai probabil cu Las Vegas), vorbindu-se insa si de disparitia din calendar a unuia dintre cele doua circuite din Italia (se pare ca este vorba de Monza). Urmatoarea tinta pe lista FIA este Franta sau chiar Monaco, Bernie Ecclestone afirmand ca exista chiar posibilitatea ca Marele Premiu al Principatului fie sters din calendar.

CIFRE

1977 este ultimul an in care Fuji a gazduit un Mare Premiu de Formula 1
1.475 metri este lungimea celei mai lungi linii drepte din calendarul F1.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru