Mutare la varf in industria auto: seful Fiat devine seful Chrysler?

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 13.04.2009
Conform unor informatii interne, Sergio Marchionne l-ar putea inlocui pe Bob Nardelli, actualul sef Chrysler. Italianul ar conduce astfel viitoarea alianta Fiat-Chrysler.

Conform unui material publicat astazi de Automotive News, negocierile de alianta dintre Chrysler si Fiat vor duce la masuri radicale in ceea ce priveste componenta echipei de conducere a celor doua marci si a aliantei. Cea mai importanta mutare va fi reprezentata, spun informatiile interne citate de cea mai cunoscuta publicatie auto mondiala, de numirea lui Sergio Marchionne, actualul presedinte al Grupului Fiat, in functia de administrator delegat al Grupului Chrysler si implicit al viitoarei aliante. In cazul in care informatiile vor fi confirmate, Marchionne va detine in cadrul Fiat-Chrysler acelasi rol pe care Carlos Ghosn il are in cadrul aliantei Renault-Nissan.

In plus fata de numirea italo-canadianului in fruntea viitoarei aliante, Fiat va detine un numar necunoscut de membri in cadrul Consiliului de Administratie a Chrysler Group, entitate care va fi formata din sapte membri. Printre ceilalti reprezentanti cu membri de decizie ai CA se vor numara si unul sau doi membri ai Automotive Task Force, institutia creata de administratia prezidentiala a SUA pentru a tine sub control industria auto de peste Ocean.

Sergio Marchionne va prelua postul detinut din 2007 de Bob Nardelli. Actualul sef al Fiat Group este considerat artizanul revenirii Fiat in elita constructorilor europeni.

Se afla in fruntea Grupului din 2004, fiind laudat inclusiv de presedintele american Barack Obama, care a sustinut ca "actuala echipa de manageri a Grupului Fiat a reusit sa realizeze o schimbare radicala de macaz".

Sergio Marchionne nu ar avea probleme cu un birou in SUA, el fiind prezent si pana acum, cateva zile pe luna, la biroul Fiat Case New Holland din Chicago. De altfel, Marchionne detine dubla cetatenie canadiana si italiana, terminandu-si studiile la Toronto si lucrand timp de 10 ani in Canada.

via | Automotive News

Comentarii (2)

  • george
    DEJA-VU...
    Am mai vazut filmul asta candva dar parca era alt actor in rolul principal...Era un neamt...Din ce-mi mai amintesc, Il chema Daimler si mai nu stiu cum...
    0 0
  • fiat
    e bn
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru