Nissan a creat un sistem hibrid care nu "taie" din portbagaj

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 14.10.2011
Nissan a creat propriul său sistem hibrid, echipat cu un motor otto supraalimentat, o transmisie CVT şi un set de baterii Litiu-Ion. Sistemul nu "fură" din spaţiul dedicat bagajelor sau pasagerilor.

Nissan Advanced Technology Center a dezvoltat primul tren de propulsie hibrid al constructorului nipon. Sistemul folosit până în prezent era cumpărat de la Toyota şi cei de la Nissan aveau licenţă să-l folosească doar pe unele pieţe, ceea ce reprezenta o lovitură în mândria celor de la Nissan. Inginerii lor n-au stat degeaba, aşa că au avut timp să pregătească un sistem hibrid mai performant decât al rivalilor, pe care sperăm să-l vedem şi pe modelele vândute în Europa. Practic, vorbim de primul sistem hibrid care nu face niciun compromis în ceea ce priveşte spaţiul oferit pasagerilor sau bagajelor acestora.

Nissan a reuşit să integreze sistemul hibrid în compartimentul motor, deşi au folosit un motor de 2.5 litri pentru primul model care îl va folosi. Sistemul hibrid de la Nissan, fără nume pentru moment, are un motor otto supraalimentat, de 2.5 litri, cuplat unei transmisii Xtronic CVT. Motorul electric este cuplat şi el la transmisie, iar întregul sistem hibrid foloseşte două ambreiaje pentru a permite funcţionarea în modul "full-hybrid".

Modelul pe care va debuta noul sistem hibrid este Nissan Altima, destinat pieţelor din Statele Unite ale Americii şi Japonia. Ne aşteptăm ca numite modele Nissan să beneficieze şi ele de pe urma acestei tehnologii.

Noul sistem hibrid este bazat pe cel folosit de Infiniti M35h şi promite o autonomie mărită cu 10% faţă de generaţia precedentă. Transmisia CVT va oferi cu 8% mai mulţi kilometri per litru decât automatele convenţionale cu şase trepte, spun cei de la Nissan. Debutul noului sistem hibrid va avea loc în 2013, când Nissan va lansa versiunea hibridă a viitorului Altima pe pieţele din Japonia şi America de Nord. Noul sistem hibrid de la Nissan acomodează motoare de la 2.0 până la 3.5 litri, anunţă oficialii mărcii. Pentru moment, puterea unităţii de 2.5 litri nu a fost dezvăluită, dar cei de la Nissan spun că este comparabilă cu cea a unui motor aspirat de 3.5 litri.

Via | WorldCarFans

Comentarii (2)

  • realitatea.net
    Veti vedea voi, Nissan va deveni f periculos pt Toyota, GM si Ford... hyundai mai are mult laptic de baut
    25 6
  • Bravo Nissan!
    In ritmul asta Nissan va ajunge foarte departe
    22 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru