Nissan a inceput lucrarile la Petersburg

De Robert Gherghe
Publicat Luni, 09.07.2007
Japonezii au inceput astazi constructia fabricii din Sankt Petersburg, care va fi finalizata in 2009.

V-am anuntat cu ceva timp in urma despre planurile Nissan din Rusia. Astazi, compania nipona a organizat evenimentul care marcheaza inceperea constructiei fabricii din Sankt Petersburg.

Oficialii Nissan au declarat ca aceasta investitie face parte din planul de expansiune globala desfasurat de ei. Ceremonia de incepere a lucrarilor a fost organizata in prezenta vicepremierului rus, Serghei Ivanov, si a guvernatoarei provinciei Petersburg, doamnaValentina Matvienko.

Constructia fabricii va fi finalizata in 2009, iar capacitatea de productie va fi de 50.000 de unitati pe an. Situata la 25 km de Petersburg, fabrica Nissan va ocupa o suprafata de 167 hectare si va avea circa 750 de angajati.

Primele modele care vor fi produse la Petersburg vor fi X-Trail si Almera. Nissan a ales Petersburg, deoarece este orasul care se prefigureaza a fi „Detroit-ul estului”, si pentru ca piata auto din Rusia se afla intr-o expansiune deosebit de mare.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru