Nissan a reuşit să vândă 1.000.000 de unităţi Qashqai

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 28.06.2011
Nissan anunţă că a reuşit să producă un milion de unităţi Qashqai la uzina sa din Sunderland, Marea Britanie. Succesul vine la numai patru ani şi jumătate de la lansare.

Esential

1200 de exemplare Qasqai iau naştere în fiecare zi la Sunderland.
1.000.000 de unităţi Qashqai au fost produse până în prezent la Sunderland.

Deşi nimeni nu îi credita cu mari şanse în segmentul crossover-elor, cei de la Nissan au reuşit să depăşească aşteptările tuturor. În 5 decembrie 2006 japonezii păşeau pe această piaţă cu un model al cărui design părea mai greu de digerat decât însuşi numele. Cu toate acestea, publicul a îndrăgit rapid Qashqai şi acest lucru este confirmat de rezultatul record obţinut de contructorul japonez după numai patru ani, şase luni şi 23 de zile.

Crossover-ul a reuşit să totalizeze un milion de exemplare produse şi a devenit primul model ce atinge un prag atât de însemnat într-un timp atât de scurt, în Marea Britanie. Potrivit comunicatului emis de Nissan, Qashqai se clasează în primele 10 modele de succes produse de-a lungul anilor în Marea Britanie. Mai mult decât atât, Qashqai este al patrulea model de segment C în topul vânzărilor europene din 2011.

La uzina Nissan din Sunderland iau naştere 1200 de unităţi în fiecare zi, cadenţa fiind de aproximativ un exemplar la fiecare minut.

Din totalul producţiei, 80% merge la export, în dreptul destinatarului fiind trecute un total de 97 de ţări. Principalele pieţe sunt Marea Britanie, Italia, Germania, Spania şi Franţa.

Exemplarul cu numărul 1 milion este un Qashqai diesel, echipat cu motor de 2.0 litri şi nivel de echipare Tekna, vopsit în culoarea argintie. Maşina va ajunge la câştigătorul unui concurs organizat de Nissan.

La uzina din Sunderland doar două modele au mai reuşit să depăşească pragul de un milion de unităţi produse: Nissan Micra, cu 2.3 milioane, şi Primera, 1.4 milioane de exemplare produse între 1990 şi 2007.

Comentarii (2)

  • erata
    1 mil nu se scrie asa, va rog sa modificati :).
    PS. as vrea si eu una :)
    11 3
  • Condrea
    Am un Qashqai.. e super masinuta!
    8 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru