Nissan GT-R: americanii au reusit sa decodifice ECU-ul

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 10.04.2008
Nissan GT-R este celebru pentru sistemul ECU care limiteaza viteza la 180 km/h. Americanii au reusit insa sa-l sparga.

Esential

310 km/h este viteza maxima pe care o poate atinge Nissan GT-R atunci cand limitatorul este inlaturat.
180 de km/h este viteza maxima, limitata electronic, a noului Nissan GT-R.

Atunci cand au gandit noul GT-R specialistii Nissan au vrut sa puna pe primul plan siguranta pasagerilor si pe locul doi adrenalina oferita de viteze excesive. De aceea constructorul japinez a dezvoltat o unitate de control electronica speciala, greu de decodificat, care sa limiteze viteza maxima.

Rezultatul a fost un supercar de 473 de cai putere care sprinteaza de la 0 la 100 de km/h in 3.5 secunde dar se poate lauda cu o viteza maxima de doar 180 km/h din cauza limitatorului electronic. Acesta poate fi dezactivat doar prin intermediul satelitului atunci cand masina este prezenta pe un circuit. In aceste conditii viteza maxima urca pana la 310 km/h.

Cei care sufereau de pe urma acestei masuri restrictive a celor de la Nissan nu mai au insa motive de ingrijorare. O casa de tuning din Statele Unite, COBB Tuning, a anuntat ca a reusit sa decodifice sistemul ECU al supercarului japonez si sa inlature limitatorul de viteza.

Americanii au anuntat ca pana la data lansarii noului GT-R pe piata din SUA vor fi pregatiti cu o serie de modificari care sa atraga publicul si probabil sa deranjeze teribil pe japonezii care si-au dorit atat de mult ca modelul lor sa nu fie tunat.

Casa de tuning COBB modifica in prezent unitati de control electronic pentru modele Nissan 350Z si Infiniti G37, pe care le echipeaza apoi cu noi sisteme de evacuare, suspensii sau accesorii din fibra de carbon.

via | MotorAuthority

Comentarii (6)

  • :))))))))))))))))3A
    Ce tare, frate... sa te depaseasca pe autostrada Loganu?... (ma refer la 1.6 16v)... N-as putea... cine mai cumpara totusi masina, dk nu poate merge cu ea asa cum vrea?... Mai intelegeam si eu limitare la 250, da nu la 180... prea tare
    0 0
  • nebunu
    sunteti praf
    pana acuma nu am auzit de asa ceva.....de limitarea asta...si nu cred ca e adevarata....
    0 0
  • mircea
    vai de capu vostru
    poate 180 de MILE pe ora, ce tantalai
    0 0
  • aha
    De cite ori e o stire , incepeti cu : constructorii germanii....etc. De data asta , cind e vorba de Nisssan-Renault nu spuneti nimic.... oare kiar cineva va plateste pt. reclama mascata....????
    0 0
  • flaviu
    mult suferiti unii..
    si mie mi se pare viteza de 180km/h mica pt o masina sport dar poate asa si-au dorit constructorii....sa tot defilezi de la 150 la 180 in cateva sec..:) Consider o astfel de masura,si anume decodarea,una ilegala,si cei care or s-o faca o sa-si piarda imediat garantia
    0 0
  • Masina chiar este limitata la 180km/h sau 112mph iar cand "simte" GPS-ul ca se afla pe o pista de curse atunci masina poate atinge 310km/h sau 192mph.
    Oricum, dupa parerea mea 180 este indeajuns ptr drumuri publice si autostrazi, mai ales ca masina poseda o acceleratie la care multe masini doar viseaza, deci simti ca te afli intr-o masina sport.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru