Nissan GT-R facelift: primele imagini şi informaţii oficiale

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 18.10.2010
Nissan a publicat astăzi primele imagini şi informaţii ale faceliftului operat pe modelul sportiv GT-R. Coupe-ul primeşte sub capotă un total de 530 de cai putere.

Esential

530 de cai putere oferă motorul V6 de 3.8 litri, instalat pe GT-R facelift.

Deşi toată lumea se aştepta să vadă faceliftul popularului GT-R în cadrul Salonului Auto de la Paris, Nissan a prelungit aşteptarea fanilor pentru a mări suspansul debutului. Japonezii au publicat însă astăzi primele imagini şi informaţii ale supercarului, supus unui proces intens de revizuiri.

Exteriorul poate fi comandat în două culori noi, un Meteo Flake Black Pearl şi un Aurora Flare Blue Pearl, ce pot fi asortate cu un set nou de jante, finisate în culoarea Hyper Blue Black Chrome, cu dimensiuni de 20 de inch şi pneuri Dunlop SP Sport Maxx GT 600. Modificările estetice suferite la nivel exterior au şi un scop practic, reuşind să reducă coeficientul aerodinamic de la 0.27 la 0.26 cX.

Sub capotă, mecanicii şi inginerii au muncit serios pentru a stoarce mai multe resurse din motorul V6 biturbo de 3.8 litri. Mulţumită modificărilor operate, puterea a crescut de la 486 la 530 de cai, iar cuplul motor de la 588 la 612 Nm. Chiar şi aşa, consumul şi emisiile au devenit mai mici.

Publicul va putea opta pentru alte două noi versiuni ale lui GT-R, botezate Club Track şi Egoist, care se vor alătura gamei deja existente: Pure Edition, Black Edition, Premium Edition şi SpecV.

După cum o spune şi numele, ediţia Club Track este dedicată celor care se simt bine pe circuit, iar a doua, Egoist, se adresează celor care caută un look individualist. Ediţia oferă 20 de culori pentru interior şi un sistem audio Bose, de nivel premium.

Comentarii (9)

  • sunt curios cu cat va creste pretul
    1 8
  • Arata cal la fel, in realitate arata mult mai bine. Aceasta masina este probabil cel mai bun supercar raportul pret - calitate.
    21 2
  • 530cp..
    pfai o sa demoleze multe supercarurile cu puterea asta stock si imbunatatirile aerodinamice,suspensii etc..f misto masina s adreseaza adevaratilor cunoscatori
    13 0
  • O adevarata Japoneza...
    E cea mai adevarata masina Japonez si Asiatica creata vre'odata.
    Se zicea ca are cae mai buna manevrare dintre toate supercar'urile actuale, asta cu ajutorul tractiunii integrale...
    Arata mult mai sportiv decat modelul standard si daca vrei cu asta poti sa bati si Veyron...o duci la baietii de la Switzer, ti'o ridica la 900 CP si cu Nitrous de 300 CP...Voila !

    http://www.youtube.com/watch?v=rUXt80ikDsk
    12 3
  • GTR
    Performantele pe circuit ar trebui sa fie fabuloase, la nivelul lui 458Italia sau 911GT2 RS, dar la un pret de 3 ori mai mic.In linie dreapta, vechiul GTR era depasit de multe supercaruri si in primul rand de rivalul sau declarat-Porsche 911Turbo, probabil acum situatia se va schimba.Indiscutabil cea mai mare realizare a industriei auto japoneze.Lexus LFA are un pret astronomic si e depasit la toate capitolele de acest incredibil Nissan GTR.
    19 2
  • O bestie !
    Este o masina deosebita. Oricind mi-as lua asa ceva daca mi-as permite. Ar fi prima din favorite. Nu glumesc ! Asa ceva, la acest nivel de performante, aspect si pret apare rar. Daca e prea ieftina, astia poate or fura materia prima din santiere :)) :)) :)).
    Enervanti japonezii astia. Buni de tot in TOT ce fac !!!
    14 0
  • gtr
    pai speram facelift cum a fost de la Z350 la Z370 ..... ala da facelift
    masina asta daca ar fi un pic mai frumoasa ar bate tot
    stiu ca multi o vor urata pt ca e puternica dar daca ar semana un pic cu noul Z ar bestiala
    parerea mea
    oricum stima nissan pt modelul asta ...... nu si pt CUBE :(
    3 3
  • gtr
    pai speram facelift cum a fost de la Z350 la Z370 ..... ala da facelift
    masina asta daca ar fi un pic mai frumoasa ar bate tot
    stiu ca multi o vor urata pt ca e puternica dar daca ar semana un pic cu noul Z ar bestiala
    parerea mea
    oricum stima nissan pt modelul asta ...... nu si pt CUBE :(
    0 0
  • ce facelift ?
    au inlocuit piesele estetice , nu e redesenat
    0 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru