Nissan isi face circuit off-road

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 16.03.2007
Nissan a terminat lucrarile la un circuit de teste off-road situat in Japonia. Acesta va servi la dezvoltarea unor noi modele SUV.

Nissan a anuntat terminarea lucrarilor la o noua locatie de teste pentru vehicule off-road. Suprafata ariei de teste este de 2.3 hectare si va servi la dezvoltarea tehnologiei 4X4 Nissan. Localizat in Japonia, la uzina Motegi, noul circuit off-road a fost realizat pentru a recreea conditiile reale de drum accidentat: o sectiune muntoasa, una de desert si o panta cu o inclinatie de 30 de grade.

Vestea vine exact acum cand Nissan intentioneaza sa reduca gama de modele pick-up si se concentreaza asupra dezvoltarii unor vehicule cu structura monococa. Exista zvonuri ca intreaga gama va fi inlaturata treptat, deoarece constructia acestui tip de vehicul nu mai este profitabila.

Carlos Tavares, presedintele programului de dezvoltare Nissan, a declarat ca "majoritatea SUV-urilor vor trece la structura monococa". Astfel, SUV-uri cu structura invechita, precum Infiniti QX56 si Nissan Pathfinder, vor fi inlocuite cu crossovere mai usoare si mai eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil.

Faptul ca Nissan a construit un nou circuit de testare demonstreaza ca constructorul japonez inca mai crede in acest segment de piata.

Comentarii (1)

  • YMihai
    exact
    ...cu atat mai mult cu cat imi pare ca e cel mai preocupat de acest segment, si cu cele mai multe modele
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru