Nissan va dona 400 de staţii de încărcare a maşinilor electrice în toată Europa

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 10.11.2011
Nissan a anunţat că va oferi gratuit 400 de puncte de încărcare rapidă la nivel european, pentru a încuraja vânzarea vehiculelor electrice. Staţiile vor putea fi folosite şi de modele rivale de la PSA, Mitsubishi sau Renault.

Esential

400 de staţii de încărcare rapidă a donat Nissan la nivelul Europei.
30 de minute îi sunt necesare staţiei Nissan pentru a încărca 80% din capacitatea bateriei.

Conştienţi de importanţa infrastructurii pentru stimularea vânzării propriilor modele electrice, cei de la Nissan au decis să doneze nu mai puţin de 400 de puncte de încărcare unor operatori de pe întreg cuprinsul Europei. Staţiile vor lărgi reţeaua de încărcare de pe Bătrânul Continent şi vor încuraja publicul să cumpere vehicule cu emisii zero.

Echipamentele donate de Nissan sunt de nouă generaţie, de dimensiuni mai mici şi cu 50% mai ieftine decât vechile versiuni. Sistemul de încărcare rapidă poate alimenta 80% din capacitatea unei baterii normale în doar 30 de minute, oferind astfel ceva mai multă libertate în deplasare.

Noile încărcătoare pot fi folosite de mai multe modele electrice, semn că Nissan nu s-a gândit doar la Leaf. Chiar şi posesorii de Citroen C-Zero, Peugeot iOn, Mitsubishi i-MiEV şi viitoarele modele electrice Renault.

Procesul de distribuire a punctelor de încărcare rapidă a fost demarat astăzi, însă va mai dura o perioadă până când toate cele 400 de staţii vor fi instalate.

Nissan va selecta extrem de strict operatorii, după accesibilitatea locului, capacitatea de a finaliza instalarea până în februarie 2012 şi reducerile sau gratuităţile oferite clienţilor de Leaf. 

via | carscoop

Comentarii (4)

  • Respect Nissan !
    Tipic japonez. Un gest foarte nobil din partea lor. Puteau foarte bine sa permita accesul doar partenerilor de la Renault.
    16 1
  • inimosul
    sa li se faca mila si de volt, care-i un "wannabe leaf"
    10 0
  • RedNissan
    Nissan e clar marca mea de suflet. Pacat ca nu aduc toate modelele importante. Mi-ar fi placut sa se importe GT-R si Patrol.
    7 0
  • un fan
    @RedNissan
    Sunt de acord ! Cu Nissan Leaf, Patrol si GT-R i-ar fi pus la respect pe multi. Nissan ar trebui sa-si extinda gama in Romania. Chiar au ce arata.
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru