Noi detalii despre conceptul Mazda Taiki

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 24.10.2007
Mazda a publicat un nou set de informatii si imagini oficiale despre Taiki, cel de-al patrulea concept din seria Nagare.

La inceputul lunii octombrie va anuntam despre noul concept Mazda, care vine sa completeze seria exercitiilor de design Nagare, axate in primul rand pe fluenta liniilor si pe formele nedefinite.

Botezat Taiki, conceptul a luat nastere la initiativa lui Atsuhiko Yamada, designerul sef Mazda, care a cerut echipei sale sa creeze o masina capabila sa sublinieze curgerea aerului. Ideea designerului sef, combinata cu tema centrala a naturii, pentru a sublinia grija constructorului japonez pentru mediul inconjurator, a dus la inca un produs final reusit.

Taiki se poate lauda cu un coeficient aerodinamic foarte mic, de doar 0.25, multumita formelor neobisnuite. Liniile curgatoare sunt completate de platforma plata care se prelungeste in sus in partea posterioara a masinii permitand aerului sa aiba o curgere cat mai libera.

Pentru a usura atributiile soferului, Mazda a echipat Taiki cu tehnologie revolutionara si a regandit pozitionarea elementelor de interior. Turometrul a fost inlocuit cu doua linii LED de culoare rosie in partile laterale ale scaunului, iar instrumentele de bord vor putea fi vizualizate pe un display amplasat pe stalpul central al volanului.

Soferul va dispune de o serie intreaga de comenzi pe volan care il vor ajuta sa concentreze in jurul sau toate functiile masinii.

Comentarii (2)

  • .... mda ... mhm
    deci asta nu prea mai seamana a masina ... e ceva nedefinit si fantastic ... interiorul e incredibil ... pacat pacat pacat ca nu vom avea sansa sa vedem asa ceva circuland, felicitari mazda pentru forme
    0 0
  • ce ma intriga?
    este faptul ca sunt resurese si tehnologie pentru a scoate pe piata o astfel de masina, dar asteptarea intrarii in derizoriu a tot ce este pe piata la ora actuala ma enerveaza la culme!!! Chiar nu vrea nici un constructor sa sparga gheata cu astfel de modele? Dodge a incercat ceva si i-a mers destul de bine din cate stiu eu dar numai la nivel de design!!!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru