Noi masuri privind circulatia si parcarea in Bucuresti

De Robert Gherghe
Publicat Joi, 16.10.2008
Autovehiculele cu trei pasageri vor putea circula pe prima banda, unde stationarea va fi interzisa.

Autoritatile din Bucuresti incearca sa ia masuri eficiente pentru fluidizarea traficului din Capitala. Astfel, autovehiculele care transporta cel putin 3 persoane vor putea circula pe prima banda a soselelor, asemenea vehiculelor RATB si a celor speciale, cum ar fi salvarea, politia sau pompierii.

Noua prevedere va fi aplicata abia dupa aprobarea ei in Consiliul General al Municipiului Bucuresti. Programul mai cuprinde prevederea de a interzice stationarea intre orele 8 si 20.00 pe banda intai a soselelor cu doua benzi.

De asemenea, marile centre comerciale trebuie sa permita accesul in parcarile proprii masinilor riveranilor, gratuit, intre orele 10 seara si 8 dimineata. In plus, soferii nu vor avea voie sa circule cu mai mult de 30 km pe ora pe strazile secundare din Capitala si in apropierea scolilor.

Programului integrat de gestiune a calitatii aerului in Bucuresti propune si cresterea tarifelor pentru parcarea in zonele centrale.

[poll]127[/poll]

Comentarii (43)

  • Crysty
    Trafic
    O masura destul de buna. Ramane de vazut daca se va respecta. Ar fi ideal. E buna si ideea cu parcarea riveranilor in in parcarile marilor centre comerciale dela 22.00 la 8.00.
    0 0
  • rable parasite
    ma bucur sa citesc asemenea stiri. dar trebuie luat in vedere ca sunt mii de masini care zac parasite in parcariel blocurilor si pe strazi. de exemplu eu am un vecin care tine in fata blocului TREI rable, circula cu a patra masina, si sotia lui are o masina de serviciu. omul asta ocupa cu nezimtire crasa CINCI locuri de parcare. un alt vecin a achizitionat de un an o masina mai noua si a parasit vechea dacie si astfel ocupa doua locuri de parcare ca asa vor muschii lor. si ca ei sunt foarte multi.
    0 0
  • cozappz
    Germania
    Nu cred pana nu vad: intr-un reportaj facut de un post romanesc, niste români mai coloraţi au fost filmati la iesirea din Romania cum aruncau gunoaiele pe unde nimereau. În Austria, aruncau gunoaiele la coşuri. Au fost întrebaţi de ce le arunca la coş iar răspunsul a fost elocvent: Mâncaţi-aş, tu şii ce mari sunt amenzile aici dacă arunci pe jos?
    0 0
  • nonam00
    "autovehiculele care transporta cel putin 3 persoane vor putea circula pe prima banda a soselelor, asemenea vehiculelor RATB si a celor speciale" - adica pe banda ocupata tot timpul de masini parcate?
    "soferii nu vor avea voie sa circule cu mai mult de 30 km pe ora pe strazile secundare din Capitala si in apropierea scolilor" - asta ar putea fi considerata masura de siguranta in cazul in care se produc multe accidente pe aceste strazi, dar in nici un caz nu e masura de fluidizare, ba din contra, de congestionare.

    daca am presupune ca s-ar aplica aceste prevederi, ar trebui sa se aplice ceva mult mia important inainte - amendarea celor care parcheaza ilegal, dar asta nu se va intampla, deoarece cei care vor primi amenzi vor spune "dar unde vrei sa parchez, daca primaria nu face locuri de parcare", asta mia ales in apropierea cladirilor de birouri, unde mi se pare normal ca primaria sa asigure locurile de parcare.
    0 0
  • prostii
    Prioritatea cu '3 persoane' e un bullshit total. Mai bine ar tine prima banda strict pt transportul in comun, asa ar avea sens sa schimbi masina cu autobuzul. Mare tampenie balcanica !
    0 0
  • nemtalau
    ptr iul
    nu e timpenie balcanica, e aplicata de ani buni in londra.
    0 0
  • nemtalau
    o solutie ar fi ca primaria
    sa oblige firmele sa-si faca locuri de parcare, daca au unde, sa nu mai dea atitea masini acasa. daca nu firmele sa-si limiteze masinile in functie de locurile de parcare pe care le au (daca au).
    0 0
  • EU
    Sint prea multe masini si multi gura casca.Eu as merge pe varianta radicala.In zilele cu sot sa mearga numai masinile cu nr. sot si invers.
    0 0
  • @EU
    EU
    de EU (16.10.2008, 14:22)
    Sint prea multe masini si multi gura casca.Eu as merge pe varianta radicala.In zilele cu sot sa mearga numai masinile cu nr. sot si invers.




    Nu se rezolva nimic pt ca oricum multi au cate 2 masini
    0 0
  • Bucuresti
    Probabil majoritatea celor care au postat pareri nu locuiesc in Bucuresti. Pai unde puii mei sa-si parcheze omul masina decat in strada, a construit cineva in cartiere parcari supraetajate si la preturi de utilizare modeste? Pai ce dracu sa fac cu masina intre 8 si 20... F...m-as pe ei de nenorociti care administreaza orasul asta si toata tara.
    0 0
  • cristi
    nu se rezolva nimic
    masurile astea sunt luate doar ca sa nu se spuna ca nu au incercat. nu o sa se respecte nimic.cea mai buna masura cu care injumatateau traficul in bucuresti era sa oblige firmele de distributie sa livreze numai noaptea, sa interzica autoutilitarele in timpul zilei inclusiv pe cele sub 3.5t. sa reglementeze cumva circulatia maxi-taxiurilor -> sa le puna statii bine definite. trebuiau sa modifice legislatia rutiera sa scoata abureala cu ocolirea centrului imaginar al intersectiei si sa permita sa se faca stanga prin stanga nu cum este acum stanga prin dreapta adik prin ocolirea centrului intersectiei. asa este in toate tarile civilizate. poate doar in congo mai este ca la noi da' avantajul alora este ca se plimba mai mult cu elefantul decat cu maybachul. Astea erau masurile care trebuiau luate. ce fac ei e o mare abureala. tot aglomerat o sa fie in bucuresti pentru ca nu o sa respecte nimic.
    0 0
  • daca s-ar vrea, s-ar putea...
    Ideea cu parcarile marilor magazine accesibile riveranilor este bunicica. In ceea ce priveste folosirea benzii de autobuz, stirea s-a dat de parca pana acum s-ar fi respectat aceasta linie speciala si nimeni nu ar fi mers pe ea, iar de acum incolo o sa aiba voie cei cu 3 persoane in masina. Sa fim seriosi, pe asta cine o va respecta?
    In plus, cine a zis de rable avea dreptate! Sunt zeci de masini abandonate sau ai caror proprietari sunt niste batrani care mai iau prelata de pe ele o data la 3 luni, sa vada daca a mai aparut ori ba o pata de rugina pe ele. Ar trebui ridicate toate masinile abandonate si in stare evidenta de degradare. Dar cine sa se ocupe? Sunt prea ocupati sa doarma pe ei sau sa fure!
    0 0
  • Pt Costi
    Intre 8 si 20 o impachetezi frumos si o duci pe balcon :). Eu stau in Dristor si am in spatele blocului o parcare imensa. N-am loc platit dar cum multi parcau acolo totul era OK. De vreo 2 luni prietenii de la apa, gaze, etc. au transormat parcarea intr-o mare groapa si sincer eu cred ca cauta ceva (petrol, aur...) pentru ca nu mai termina o data. Cum acopera o gaura, sapa alta langa. De atunci parcarea e un calvar si uneori parchez la 5-10 min distanta de bloc.
    0 0
  • This is the beginning of a beautiful friendship?
    Sa fie oare acel moment mult asteptat (de vreo 18 ani) in care primarii isi aduc aminte ca sunt alesi de bucuresteni, pentru bucuresteni? Pe forumul Hotnews.ro in sectiunea Actualitati gasiti discutii ample, idei si sugestii despre ce s-ar putea face. Poate n-ar fi rau daca primarii si-ar face timp sa se uite putin, cine stie, poate fac ceva :)

    Oricum, bine ca se face ceva. A inceput cu sectorul 3, pana la prima mea pensie (peste 32 de ani) se va ajunge si in sectorul 5 (sper ca n-o sa mai fie vanghelie primar si atunci)
    0 0
  • Parcari
    Nu primaria trebuie sa faca locuri de parcare in zona cladirilor de birouri. Primaria nu trebuia sa aprobe proiecte de cladiri fara a-i obliga pe constructori sa creeze si parcari. in ceea ce priveste eliberarea primei benzi, cred ca acest lucru ar fi bine venit, dar este pur si simplu imposibil la conditiile de trafic din bucuresti.
    referitor la utilizarea GRATUITA a parcarilor marilor centre comerciale, iar este o problem: primaria are voie sa incaseze bani pentru locurile de parcare din spatele blocurilor, dar comerciantii nu au voie sa incaseze bani pentru parcarile lor?!
    0 0
  • Pandele
    Stupid
    Masurile sunt idioate, cel putin.
    Le luam pe rand:

    1. Parcarile marilor center comerciale -hahahahaha - asta e cea mai tare. Cum naiba sa te lase sa parchezi prin lege in parcarile alora cat timp parcarile lor sunt private si pot face ce vor cu ele? Este dreptul lor, ele au construit si intretin parcarile respective
    2. 10 PM - 8 AM. Stupid si total neaplicabil in Bucuresti, insa o masura buna pentru a da amenzi cand apare neuronu' odihnit

    Masurile astea se aplica si in vest si acolo chiar functioneaza. Insa cei de acolo au creat premisele functionarii regulilor ce se vor aplicate si la noi. Parcari subterane, parcari supraterane, strazi largite, trafic fluidizat foarte bine calculat si mai ales variabil in functie de aglomeratie.

    Evident ca la noi lucrurile se fac invers. Dam legea si apoi asteptam sa vedem ce se intampla.

    Ma inclin,
    P
    0 0
  • romania like no other country
    Daca tot se plang autoritatile de noi care parcam aiurea si vin si ni le ridica si apoi sa platim milioane ca sa le putem lua inapoi de ce nu se apuca mai intai de toate sa faca parcari???? a avut cineva o combinatie cu platforme d alea si a zis hai sa dam iar lege sa le ridicam masinile la astia..spaga a luat o cine trebuie si acum ne iau astia masinile legal :)))
    0 0
  • Pai cum sa faca parcari cind ei trebuie sa cumpere sLoganuri de 70 000 euro bucata??? De unde bani de parcari,de pasaje pt. fluidizarea traficului?
    Huuuuaaa hotilor!
    0 0
  • :)
    Vorbe... romanul e roman(jmeker tzaran salbatec) tot unde i se nazare va parca, la capitolul civilizatie suntem repetenti, degeaba vine municipalitatea cu fel de fel de idei.Poate o solutie ramane sa se ridice masinile parcate neregulamentar si masinile parasite si niste amenzi usturatoare vreo 1000-2000 de euroi si nu cred ca-si va mai permite nimeni sa incalce regulamentul.
    0 0
  • .....
    Daca au bani ******* sa-si traga la pensii si salarii, atunci au bani sa bage si in parcari amenajate, pt ca altfel tot pe unde e interzis vom fi nevoiti sa parcam...
    0 0
  • braniac
    ABERANT
    Toti laudati in stanga si in dreapta. Ce nu realizati ca ca asta va insemna injumatatirea locurilor de parcare. Acum ducem o lipsa acuta de locuri de parcare sa va vad cund o sa mai fie numai jumatate. Voi nu realizati ce imbecilitate e legea asta? Vom ramane fara locuri complet si atunci sa vezi batai intre vecini si vandalizari auto. Problema parcarilor e prima care trebuie rezolvata, apoi mai discutam. La cate locuri de parcari sunt pe langa mall-uri nu vor rezolva nimic. Va ia gura pe dinainte si nu va ganditi ca nu o sa mai aveti unde parca.
    0 0
  • parcarile noastre de toate zilele
    cel mai bine ar fi, ca cei care au masini de serviciu si masini personale, sa opteze in a parca masinile de serviciu, la serviciu si cele personale acasa.. si inca una - mai sunt unii care vin acasa cu basculanta, cu microbusul sau cu masina de paine :) aia dece in pa**ele m*** nu pot sa lase masina la serviciu ? si parcheaza pe 2, 3 ... 5 locuri?
    0 0
  • Tampenie
    cum sa nu fie o tampenie? sa vedeti atunci ce aglomeratie o sa fie in orase, sunt mii si mii de masini parcate vai de mama lor pe prima banda sau pe 1/2 din prima banda. Intrebare: daca vor ca aceasta banda sa fie libera, aceste masini unde ajung? Nu cumva in trafic?
    0 0
  • treaba romaneasca
    Prostie crasa! Prima banda de circulatie, pe marile artere de circulatie, in TOATE orasele europene, este destinata exclusiv transportului de persoane si special(salvare, etc), numai in Romania o sa circule toti, pentru ca au 3 persoane...ce legatura o avea? Sunt absolut de acord cu interzicerea parcarii pe banda 1 si aplicarea de amenzi usturatoare....dar unde ai putea parca in alta parte?....iti asigura municipalitatea locuri? Ar putea accesa fondurile pentru infrastructura, pentru constructia de parcari sub sau supraterane...dar e bataie mare...cine da si cui da comisionul...asa ca, nu se construieste asa ceva...mult mai simplu...treaba romaneasca
    0 0
  • Stefan Vladu
    E buna metoda
    Mie mi se pare ok metoda. Nu va da rezultate . Pentru ca nici pe dupa refugiu nu are voie sa mearga nimeni si e plin. Asa ca si pe banda de 3 peorsoane o sa fie plin. Nu vad cum sa stea banda goala si celalti sa stea la o coada de 5 km.

    Nu mi se pare normal nici ca municipalitatea sa faca parcari. Sa le faca o firma privata. De ce sa se cheltuie din banii publci pentru un lucru care il folosesc doar unii (adica cei care au masini) de ce sa nu se faca spitale ? Daca credeti ca e o afacere buna cu parcarile nu va opreste nimeni sa cumparati teren si sa faceti parcare. Aia la unirea sta goala , iar pe langa magazin e plin de parcati ilegal ! In fine. Nu a unde parca nu parchezi. Mi se pare cel mai corect. Eu de exemplu nu merg la banci sau magazine care nu au parcare. Le exclud din start !
    0 0
  • Anloc sa faca locuri de parcare si sa sicronizeze semafoarele si sa mareasca soseaua de centura ei se gandesc numai cum sa ne ia bani vor taxa de centru acu si asta numai porcari eu le urez sa se duca dupa mamaia si sai ia dracu
    0 0
  • fan SMART FORTWO
    DACA N-ATIMAI CIRCULA CU CAMIOANELE PRIN ORAS...
    ... MA REFER LA INFATUATII SI PUSTOAICELE CU TELEFOANELE LIPITE DE URECHI CARE CIRCULA CU JEEP-URI PRIN ORAS DE ZICI CA MERG IN FIECARE ZI LA OFFROAD... MAI MERGETI BAI PUTORILOR SI PE JOS, CA VI SE APLATIZEAZA CURU DE ATITA STAT IN MASINA
    0 0
  • nemtalau
    ptr Stefan Vladu
    ai dreptate in legatura cu parcarea de la unirii, in general e libera, dar rumanu nu e smecher daca nu parcheaza la juma de metru de magazin.
    0 0
  • cel mai idiot comentariu este al lui "eu"..si stii ca ceasta practica era in timpul comunismului. sa fii oare din samanta unui securist. oricum ar trebui ca fiecare bloc nou construit sa aiba parcari subterane. v-ati gandi ca e asa da stiu multe blocuri construite de un an doi si nu au parcari...deloc:)
    0 0
  • propietate privata ?
    "marile centre comerciale trebuie sa permita accesul in parcarile proprii masinilor riveranilor, gratuit, intre orele 10 seara si 8 dimineata."
    aceasta regula va incalca proprietatea privata. nu poate o primarie sa-ti impuna cui dai acces in propria curte
    0 0
  • mai e inca ceva
    politistii nu sunt in stare si nu vor sa dea amenzi celor care parcheaza pe treceri de pietoni sau blocheaza accesul in diverse locuri. fara amenzi nu faci nimic. absolut nimic. si mai e ceva. fa dracu odata un transport in comun inteligent. fa mai multe magistrale la metrou. abia apoi implementeaza programe si baga taxe de tranzit prin centru.
    0 0
  • plata
    vrei sa intri in centrul bucurestiului , taxa plateste.
    nu poti lasa masina la intrarea in bucuresti[unde ar trebui sa se construiasca parcari mari]si intri cu mijloacele de transport in comun.
    0 0
  • ce gluma buna
    Ideile sunt teoretic bune. Zic teoretic pentru ca daca traiesti in bucuresti si vrei sa te duci cu masina la servici NU ai cum sa iti gasesti un loc de parcare special amenajat. Ideea cu taxa de trafic este buna, poate nu ar mai venii atatia cu m asina la munca...desi cred ca toti ar gandii la fel si ar fi aceeasi chestie
    0 0
  • lol
    vai mr lor cu cu primaria si cu cosiliu lor prost o fi ala care se mai duce la vot nimik nu fac decat asi uple buzunarele comunisti astea loiar mortea
    0 0
  • instalatorii.ro
    ce porcarie
    auzi sa circule aia cu mai mult de trei persoane!!


    mai bine ar cirula astia care lucreaza cu masina nu aia care se duc la munca si stau la birou
    0 0
  • ambrozie
    eu care am smart cum o sa am trei pasageri in masina, daca are doar 2 locuri. Astia raman politisti pana la moarte.
    0 0
  • asmaticu
    dejaba
    ! taxa de centru sa se ia la masinile inmatriculate in alte judete(park asa era si in Mamaia)
    !! a fost o vreme cand faceam din dr tab 15 min pana in centru...inainte sa sa apuce sa puna semafoare la toate intersectiile, sincronizate dupa legea lui murphy probabil, k in buc nu s-a auzit de masurari de trafic si de sincronizari cu acesta...
    !!! dc 3 pers si nu 2???dak am coupe n-o sa am dreptul sa merg pe banda aia???? STUPID!
    !!!! largire pe cat posibil a drumurilor! vezi cale crangasi sau cum i-o zice care e blocata zilnic si nu ar fi mare scofala sa mai toarne 2 benzi acolo.
    !!!!! mai multe cai de acces intre zonele rezidentiale si centru sunt destule terenuri virane mai ales in zona casei "piporului"
    !!!!!! sa
    0 0
  • Stupiditate din putul neuronilor odihniti
    In loc sa se demareze lucrul la lucrari de infrastructura care sunt strict necesare, dobitocii dau legi stupide. Trebuia sa ia exemplu da le Negoita, care e singurul care a miscat sa faca parcari in cartiere (care sunt oricum umplute ochi).
    Asta e PROBLEMA. LIPSA LOCURILOR DE PARCARE.
    Faza cu banda 1 este stupida. Nu se circula acum si pe banda 1? De fapt se circula peste tot, pe linile de tramvai, chiar pe trotuare.
    De limita de viteza de 30 km la ora pe strazile secundare, nu mai vorbesc. Eu FOLOSESC strazile secundare, cand ma duc si vin de la serviciu din Titan pana in centrul Bucurestiului la ore de varf intre orele 8-9 si 17-18. Fac 8 km in 40-60 minute. Calculati cat este viteza medie in rahatul asta de oras. Am incercat si cu metroul, dar sa te ferasca Domnul la aceleasi ore de varf, fac mai mult timp si ma sufoc strivit in aberatia aia de metrou nou in care nu ai aerisire si nici nu ai de ce sa te tii in dreptul usii. Prefer sa stau in blocaj si sa fac acelasi timp, macar stau pe scaun si ascult muzica ce imi place.
    Trebuie sa faca ceva cu infrastructura, macar iesirile din oras sa fie descongestionate, sa faca pasaje, sa faca soseaua de centura cu doua benzi si prioritara, cu pasaje la intersectiile cu soselele care ies din Bucuresti, astfel s-ar descongestiona multe artere importante.
    0 0
  • chrismar
    Cel mai stupid lucru sa lasi masinile cu 3 persoane la bord sa circule pe banda 1. Cine va sta sa numere persoanele din masina. E o "portita' de evitare a legii. Acest lucru nu se va respecta si vor circula pe banda 1 si masini cu 1 sau 2 ocupanti!
    0 0
  • spartan
    cretinism dambovitean
    Da ! si sa-l punem pe Ceausescu presedinte din nou. Boii astia care dau astfel de solutii ar trebui sa se uite si ei in jur inainte sa deschida gura si sa debiteze tampenii . Sa mai lase magazinele de lux de la Paris , Milano , Londra, etc si sa se uite la solutiile celorlate tari europene. Ei ce ar zice daca cineva i-ar obliga , ca pe proprietatea lor sa fie obligati sa accepte masini parcate ? In mitocania din bucuresti ce politai cacacios ar oprii un smecher cu maseratti coupe ca merge pe banda 1 fara sa aiba 3 persoane in masina ?
    Niste cretini , atat ii duce capatzana ...
    0 0
  • florea jordache
    parcari ilegale
    numarul autovehiculelor din bucuresti este foarte mare,zilnic in ors intra zeci de mii de masini de mare tonaj care ne otraeste aerul,zilnic se parcheaza masini pe carosabil si nu se ia nicio masura,pe langa blocuri se parcheaza permanent:tiruri,camioane,autoutilitare,tot soiul de masini pt transport marfa,utilaje de tot felul,basculante de mare tonaj,etc...!!!???? de ce? de ce nu se da o lege clara pentru interzicerea circulatiei si parcarii acestora in orase precum si sanctionarea drastica a celor vinovati? de ce noi cetatenii oraselor trebuie sa fim intoxicati si omorati in timp de noxele pe care aceste vehicule le emana permanent? MAI MULT DECAT ATAT!POSESORII ACESTOR VEHICULE SI SAMSARII CARE FAC TRAFIC (cumpara si vand) FAC SCANDALURI,OCUPA ABUZIV LOCURILE DE PARCARE CE REVIN RIVERANILOR SI TOATE ACESTEA SUB OCHII INGADUITORI AI POLITIEI CARE NU IA NICIO MASURA PE MOTIV CA NU EXISTA LEGISLATIE CLARA IN ACEST SENS! EU AM FOST MOLESTAT DE ASEMENEA PERSOANE,AM SOLICITAT INTERVENTIA POLITIEI LA 112 SI NU S-A LUAT NICIO MASURA,BA MAI MULT,ECHIPAJUL DE LA INTERVENTII A VRUT SA MA AMENDEZE PENTRU INDRAZNEALA!CE ZICETI DOMNILOR? LEGEA ESTE DE VINA,POLITIA ESTE DE VINA,SAU LEGIUITORUL? ORI POLITIA ESTE CORUPTA PANAN-MADUVA OASELOR? CINE NE MANANCA BANII DEGEABA SI SANATATEA?
    0 0
  • Ilie laurentiu cosmin
    Masini care ocupa locuri de parcare
    Si in sectorul 5 pe strada Cap misca petre sunt masini care nu au mai fost mutete de foarte mult timp
    0 0
  • Kint Verbal
    stupid?
    "Autovehiculele cu 3 pasageri vor putea circula pe prima banda."

    Acum nu pot? Sau doar ele? Si atunci cei care sunt mai putin de 3 in masina sar direct din parcare la banda a 2a? Sau cheama un trecator sa-i ajute sa parcheze... WTF?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru