Noua Fabia a dezamagit la testele EuroNCAP

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 25.07.2007
Noua Skoda Fabia a reusit sa obtina doar patru stele pentru protectia pasagerilor la testele EuroNCAP.

La exact doua luni dupa lansarea sa in Romania, Skoda Fabia a fost supusa testelor Euro NCAP. Rezultatele nu au fost tocmai imbucuratoare, modelul ceh nereusind sa obtina decat patru stele pentru protectia pasagerilor adulti. Nici copii nu se vor simti mult mai in siguranta pe locurile din spate, Fabia obtinand doar trei stele din cinci. Rezultatele pentru protectia pietonilor au mai spalat rusinea, cele doua stele fiind un rezultat greu de atins de multe modele.

La impactul frontal habitaclul nu s-a deformat insa structurile bordului au pus in pericol soferul si pasagerul, acestia riscand rani grave in zona genunchilor si a femurului. La impactul lateral si la cel cu stalpul Fabia s-a comportat bine obtinand un punctaj multumitor. La cel lateral insa, usa spate a suferit o deplasare anormala care a dus la pierderea inca unui punct pretios.

Fabia a obtinut un punctaj maxim pentru protectia unui copil de 18 luni la impactul frontal si lateral. Rezultatele nu au mai fost insa la fel de bune atunci cand s-a luat in calcul pozitionarea unui copil de trei ani pe scaunul spate.

In aceasta situatie, la impactul lateral scaunul copilului a suferit o deplasare care a pus in pericol capul manechinului.

Pietonii vor fi protejati in cazul unui accident de bara de protectie fata care a obtinut un punctaj maxim. Nu acelasi lucru s-a intamplat insa cu marginea capotei frontale care nu a reusit sa obtina niciun punct pentru protectia pietonilor.

Ramane de vazut daca aceste rezultate, mai slabe decat cele obtinute de concurentii sai directi, vor afecta vanzarile micului model, care se bucura deja de un succes mare pe piata din Romania.

 Pentru mai multe detalii accesati sectiunea noastra de Crash Test aici.

Comentarii (56)

  • curiosul
    nimeni nu comenteaza nimic ?
    Smecherasii care cred ca tot ce inseamna Skoda este de exceptie (pentru ca se trage din VW domne'!) nu au nimic de comentat ?
    Oare cat costa o FABIA dotata cat de cat ? 12-14 mii de euro?
    0 1
  • urata si scumpa
    dupa ce ca este urata mai costa si o groaza de bani. trebuie sa fii nebun sa dai pe un motor de 75cp 14000eur !!!!
    0 1
  • fabia sucks
    Abia astept sa vad o kia ceed care costa 12.000 cu tot cu tva si care are in standard 6 airbaguri, cam cate stele scoate comparativ cu jafu asta de fabia.
    0 1
  • fabia sucks
    Abia astept sa vad o kia ceed care costa 12.000 cu tot cu tva si care are in standard 6 airbaguri, cam cate stele scoate comparativ cu jafu asta de fabia.
    0 1
  • Oligarh
    Nu tot ce e Ceh se mananca
    Lasa domne ca potentialii cumparatori de fabia sunt oameni viteji si neinfricati ce sfideaza moartea, pt ei e mai bine asa. In fabia salasluieste "The Shfortz". Drive drive young Skywalker. In romania si un "rahat" cu emblema Skoda se vinde repede....veniti de luatiii luminaaaaaaa. :)
    0 1
  • Circotasul Auto
    Masina proasta
    O , mult trimbitasta tehnologie germana.
    Se trage din VW ( la fel de proasta !!! )

    Scumpa , SERVICE super scump si super prost.
    0 1
  • Horatziu
    Praf....
    La cata valva s-a facut cu aparitia noului model Fabia shi la cum arata shi cat costa...... in plus nici siguranta nu e pe masura asteptarilor.....
    0 1
  • Gheorghe Desteptu
    Aha
    Parca simt deja o umbra de obiectivism in glasurile comentatorilor. Totusi nici 4 stele nu este de lepadat. De acord cu preturile ametitoare ale masinilor si ale service-ului. Dupa ce ca masinile sunt scumpe la achizitie mai dai si o gramada de bani pe service si piese. Skoda este o masina cu fiabilitate relativ scazuta (nu slaba!) dar careia i s-a facut cea mai serioasa reclama; aceea "din gura in gura" si a dus la un succes de piata enorm. Din cauza asta pretul este foarte ridicat iar apoi serviceul este in mana lor si cer cat vor ca sa fii din nou cu masina acasa. Simplu ca buna ziua. Stiti ce inseamna cuvantul skoda in ceha? SKODA= belea si vine de la nemtescul schade=pacat rusine gresala belea! Oricum Skoda este o masina din categoria BUNE, nu foarte bune.
    0 1
  • A dezamagit???
    Cu 4 stele din 5 a dezamagiT??Mai oameni buni, reconsiderati-va esaloanele inainte de a emite aberatii!
    0 0
  • A dezamagit???
    Cu 4 stele din 5 a dezamagiT??Mai oameni buni, reconsiderati-va esaloanele inainte de a emite aberatii!
    0 0
  • se vor aranja lucrurile...
    Stati linistiti ca nemtii o sa mai puna 3 plastice pe undeva si 2 senzori si vor face rost de punctele necesarepentru incadrarea la 5 stele.

    Pe de alta parte numarul de stele ENCAP au doar o pondere foarte mica in decizia de cumparare.

    Mai trist este ca dupa succesul Octavia si al vechii generatii Fabia, Skoda o ia in jos la calitate in dorinta de a face volume tot mai mari cu orice pret. Am condus Roomster cu aproape tot ce se poate pune pe el si cu cateva mii de km la bord si am fost dezamagit de zgomotul din interior si de plasticele groaznicela aspect si zgomotoase, cel putin la fel de proaste ca la Peugeot-ul 206 de acum 7 ani pe care nu m-a convins sa il schimb.
    0 0
  • vechea meteahna VW
    super tehnologie care daca pe deasupra e TDI nu mai stai in masina dupa 50-80 km caci te dor urechile, nemamintind de pretul "modic" afisat pentru volan si pedale
    0 0
  • PAREREA MEA CARE ESTE......PRAF
    CE VREI FRATE MAI TAIE SI EI DIN
    PUNCTELE FORTE PT. SIGURANTA CA SA
    SCOATA UN PRET BUN,SI CE DACA MOARE OMU'
    INTR-UN ACCIDENT USOR,NOI SA SCOATEM BANI
    DIN VINZAREA MASINII SI DIN PIESE.
    0 1
  • da
    Skoda e o masina buna...... depinde ce pretentii ai. Ea este aidoma firmei mama (vw) cu preturi mari si calitate....... nu la fel de mare.
    0 0
  • DRAGA ioana !
    desi modul tau de a vedea lucrurile este justificabil (4 din 5 ), in cazul unui test EuroNCAP nu este chiar asa.
    -Vorbim aici de o masina facuta pentru piata europena.
    -Vorbim despre o masina care are un pret considerabil in clasa ei.
    -Vorbim despre marca Skoda
    DECI: a cam dezamagit!

    Pentru ca un model sa poata sa fie considerat "sigur", acesta trebuie sa ia 5 stele la EuroNCAP.
    cam asta este ideea! Iti multumim si te mai asteptam!
    0 0
  • mihnea
    eu am fabia 2
    e de la firma si o am de cateva zile..asa ca iata primele mele impresii: e incredibil de PROASTA...o alegere mai proasta nu puteau face
    Tot bordul zumzaie..nu numai pe piatra cubica, ci si la accelerari..motorul (1.4 tdi/70cp) e FOARTE ZGOMOTOS..plasticul si asamblarea sunt indoielnice si e foarte inalta, cu toate astea nu vad unde se termina botul..nici foarte stabila nu e si mai e si urata...iar de costat a costat 14500 de euro..varianta classic cu ac si alte cateva lucruri pe ea
    ASA CA: NU O CUMPARATI..NICI NU VA DUCETI LA TEST..MAI BINE FACETI ALTCEVA CU BANII
    0 1
  • mai bine un hyunday accent 1.5 Crdi
    mai bine un hyunday accent 1.5 Crdi la 14000 full decat beleaua asta de Fabia
    0 1
  • Fan Volkswagen
    Of of.. romanul tot roman
    Mai oameni buni.. de unde stiti voi ca skoda se trage din volkswagen ? Skoda este o marca de masina cam la fel de veche ca si volkswagen, numai ca volkswagen a cumparat-o, Sunt de acord cu voi in privinta aspectului.. iar a pretului..cred ca mai e loc de tocmeala..12-14 mii nu cumva e la noi prin dealerii nostrii mult iubiti si tepuitori ?bineitneles eu nu as da atatia bani ca sa-mi iau masina.. de banii astia mi-as lua altceva da bineinteles nu din Romania :). Asa ca baieti puneti mana mana la gura daca nu vreti sa invatati...va pomeniti ca ve-o place loganu care costa 5 mii chel. treaba voastra.. in oricare caz eu va zic : ce bine-mi pare ca v-ati luat tzeapa :)
    0 0
  • haaaaaaaaaahahaha
    4 stele si 2 luni
    hai sa fim seriosi..dacia lu tata din 75 cate stele avea? sau pasatul din 95 cate stele are? astea au devenit mofturi...daca vrei siguranta, mergi pe jos...are 5 stele...cand o fi sa te duci, te duci cu toate stelele din lume ...
    0 0
  • Fan Volkswagen
    re: prostie guraliva
    Skoda facea masini cu motor in patru timpi din aluminiu cand dacia era "pe teava de concepere" de la renault (1967)asa ca ...ganditi de doua ori cand vorbiti de marci de prestigiu ... am mai vazut pe alte pagini pe aici unu care zicea ca ford sunt masini varza... care ford a fost primu fabricant al automobilelor pe banda rulanta pe la inceputu anilor 1900(imi cer scuze ca nu mai stiu exact :) )...repet.. puneti mana la gura dak nu vreti macar sa mai invatati si voi...
    0 0
  • Acri-s strugurii...
    Mergeti voi cu logane sau cum s-or numi ele...macar asa sunteti siguri ca in caz de D-ne fereste va duceti de tot...refuzand din prima o sansa sa mai scapi...asa ca Viva logan...sa va fie de bine...
    0 0
  • Antonio
    Masina Romaneasca
    Baii de unde atata dispret pentru produsele romanesti ?!!! Stiti care este cea ma buna masina ?!!! Masina NOUA....ZERO KM
    0 0
  • Iulian
    Dezamagire teribila...
    Vai Doamne, doar 4 din 5... groaznic! Tocmai vroiam sa o cumpar, dar cand am citit stirea asta am fost asa de dezamagit ca mi-am luat Dacie... Aia poate are 3 stele, dar nu a dezamagit pe nimeni, toata lumea s-a asteptat la asa ceva. Sincer, Skoda nu e o marca premium de la care sa te astepti la mai mult de 4 stele. La banii aia, in clasa ei, toate masinile au maxim 4 stele. Asa ca nu va mai aratati atat de afectati de cele 4 puncte ale Skodei. Fabia nu e o masina facuta sa impresioneze, e o masina banala cu un raport pret/calitate acceptabil.
    0 0
  • Echidistant
    ne pricepem
    Diferenta de calitate este enorma intre modelul vechi si cel pe care-l discutam acum. Nu pot sa inteleg ce naiba au reusit sa festeleasca astia. Modelul fabia cu motor diesel an 2002, este o bijuterie pe linga carpa proaspat lansata acum. Nu-mi vine sa cred. Am mers cu ambele, nu se poate compara. Si uite asa ne mai baga astia in gura si in ochi "E"-uri prefabricate sub influentza alcoolului berii cehesti. Dar e bine ca avem ocazia sa mai vedem si pe altii cum reusesc sa dea(urat de tot), cu ...-n fasole.
    0 0
  • Luci13
    nu va apucati sa criticati...
    cu tot respectul pt toti cei care ati scris mai devreme, am cateva obiectii. desi fabia parca trebuia sa ia 5 stele(avand in vedere ca roomster are si e jumatate aceeasi masina) nu cred ca trebuie criticata atat. ca sa corectez din ce am vazut scris mai devreme o sa incep cu pretul, motorul de 75 de cai pe benzina nu e 14000, un roomster de 86 pe benzina e 14000. Skoda nu e o marca putin fiabila, defapt e pe locul 3 la marci dupa Toyota(inclusiv Lexus) si Honda. recunosc ca e zgomotoasa dar numai dieselurile sunt. l-as ruga pe Oligarh sa nu mai copieze ideile altora, faza cu "rahatul cu emblema skoda" e de pe o veche poza cu un rahat cu emblema BMW de zic ei ca l-ar cumpara oricine. L-as completa pe Fan Volkswagen spunand ca Ford a facut prima masina in productie la scara larga pe banda rulanta in 1903 si sunt de acord cu Antonio ca cea mai buna masina e masina noua. Nu mai criticati atata biata masina ca inafara de faptul ca e mai zgomotoasa decat altele, e mai ergonomica, merge mai bine, e mai fiabila, si are frane mai bune decat rivalii. si, da e scumpa dar daca nu va convine cumparati altceva, dragi Jeremy Clarksoni ai Romaniei! va salut ;)
    0 0
  • stelele vietii
    cunosc baietii cum sta treaba cu EuroNCAP ul asta? stiati ca nu sint nicidecum vreun echivalent la TUV ul german sau RAR ul nostru, nu-s decit un SRL care ia bani de la producatori pentru testele astea. Nu stelele vind masina, n-o fi cea mai ieftina de pe piata si nici asa de proasta cum spuneti, insa sta intr-o clasa in care NU ESTE NEVOIE sa fie nici frumoasa - ia-ti o Alfa daca vrei design - nici ieftina - ia-ti marca coreeana - si nici cu sapte stele NCAP - mergi la Volvo si o sa vezi ca nici ei nu dau sapte stele..

    Cert este ca cel care a primit masina de la firma sa fie fericit cu ea, sa o ruleze trei-patru mii de km si sa vedem daca mai e zgomotos TDIul, cit despre bord o sa il cheme cineva la service in curind sa rezolve problema (este cunoscuta si normala la orice model sau gama noua).
    0 0
  • pt skodisti
    ba fratilor, unde va credeti voi cu skodele voastre parca v-ati cumparat toata soseaua, aveti numai basini in cap, aveti impresia ca sunteti cel putin buricul pamantului, si vorbesc mai ales de octavisti,numai tarani parveniti,au impresia ca daca si-au luat skoda octavia au urcat pe scara sociala, dar pe cea evolutionala au ramas tot in copac.ba scoteti-va aerele alea jegoase din cap octavistilor!
    0 0
  • Andrei
    re pt octavisti
    Nu conteaza ce masina ai, important e felul omului, am vazut destui cu figuri in cap, de la dacii 1310 tunate cu eleroane mai mari decat masina si sisteme audio mai scumpe decat masina pana la manelisti cu Audi, BMW sau Mercedes.
    Despre noua fabia ....ma dezamagit design-ul iar cat priveste fiabilitatea doar cu timpul se poate vedea, desigur conteaza si cum o conduci, o ingrijesti, ce ulei ii bagi etc. La siguranta se putea lucra mai mult totusi vechea fabia avea 4 puncte din cate imi amintesc.
    0 0
  • "Luci dragi Jeremy Clarksoni ai Romaniei! va salut ;)" asta e beton sa sti ca tre sa avem si noi o parare nu tre sa inghitim tot rahatul de la nemti (cehi)poate fi ferari sau orice masina totate au defecte asa ca fiecare cu ce ii place si ce isi permite ...
    0 0
  • ..
    un mare cotet.

    in zilele astea orice masina ar trebui sa scoata 5 stele la siguranta.

    parerea mea este ca au stricat fabia total.

    urata,slaba la siguranta,scumpa, platforma vw indoielnica.
    0 0
  • razvan
    hmmm
    in general imi plac articolele automarket, dar asta e de departe cel mai praf si lipsit de obiectivitate pe care l-am vazut la voi ! in primul rand Fabia 1 are tot 4 stele la ENcap si nu s-au inregistrat accidente mortale datorita acestui fapt, daca Fabia 2 are tot 4 stele, presupun ca e ok .. in conditiile in care mandria nationala Logan are 3 si se cumpara intr-o veselie! O fi urata, dar nu merita defaimata F2 prin asa articole .. am sa ma dezabonez, multumesc !
    0 0
  • insalubritatea skoda
    nebunia ncap...
    salutare. cei care aveti skoda si nu sunteti multumiti de ea..videtio..cei care vati urcat intro skoda...nu va place. alta si gata..ciocu mic. cei care sunteti nemultumiti, dezamagiti, vai doamne ce oripilati sunteti de skoda asta...patetic..de parca iar interesa pe cei din cehia k gheorghe din romania sau ion se plang de masina... sincer oameni buni marketing-ul si vanzare multa , si ...cum a spus cineva de mai sus...din gura in gura...uite asa se duce veste si apare invidia...si-a luat vecinu skoda///pac imi iau si eu...aoleu nu e buna...ceam facut..??? vin si tip aici pe forum k nus multumit...ROMANIAAAAA TREZESTE_TEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!! occidentu isi bate joc de noi , asia isi bate joc de noi...toti isi bat joc de noi....si noi ne plangem...am tresarit la logan...cum am pus gheara pe ea...aaa nu e buna...a lu vecinu era mai buna...oameni buni...trezitiva nu aveti puterea de cumparare a occidentalilor...pt ei produc doar ce e fiabil pt noi rebuturile...second handurile...vai mama lor...si noi inghitem tot de la ei...asa k nu va mai plangeti...mutativa din romania...sariti din copac...trezitivaaa! p.s. TREZITIIVAAAAAAAAAAAA restu lumii isi bate joc de noi...si noi nu vedem...tot sa tepuim sa jefuim...
    0 0
  • 4 stele de r###t
    la clasa sa mai toata concurenta are 5 stele....deci daca vrei sa scazi sansele de a supravietui cumparati carnatul ceh
    0 0
  • Virinel
    Atunci cumparati cacatu francez care e in F1 si are 25 stele si mai puneau daca vroiau dar nu s-au enervat prea tare, de parca cacaturile alea multe si ieftine au tehnologie de F1.Ma rog crititi de 2 bani care o freaca pe la servici si sunt complexati ca si-au luat o masina ieftina si in continuare sunt niste gunoaie nimeni nu-i baga in seama.
    0 0
  • reviews
    asa deci
    numai specialisti unu si unu pe aici
    0 0
  • 4 stele
    toti se asteptau la 5 stele...asta e dezamagirea!!!
    0 0
  • oauuuuuuuu
    Oamenilor, de ce sunteti rai, nimeni nu v-a baga mana in buzunar si nimeni nu va obliga sa cumparati o astfel de masina,caci pana la urma e o masina.
    Nu sunteti multumiti de ea, oare Loganul este mai bun?
    Cati bani aveti? Vreti sa cumparati Audi la pret de Skoda? Hai sa fim seriosi si sa nu mai aberam pe aici ca mai citesc si altii!
    0 0
  • 25 stele
    Daca masina are la capitolul siguranta 4 stele in loc de 5 pe la 80-100Km/h, crede-ti ca mai conteaza .
    0 0
  • Boby N.
    4 Stele NCAP su 4 stele verzi ?!?!!!
    Sunt relevante si testele ... dar daca e sa vezi stele ...le vezi, nici un accident nu seamana, poti sa ai o masina de 5 stele, care dupa ce ti-a busito gicu de cateva ori finut prin oras, sigur ii scade rezistenta celuli de siguranta, cele mai bune stele sunt ale soferului, cati ratati am vazut la borduri de bolizi, care cred ca daca si-au permis sa cumpere asemenea bijuterii gata ..sunt cei mai buni soferi, foarte multi entuziasmati de faptul ca au n-spe mii de sisteme de siguranta cred ca pot sa duca o masina la limita, dar nu se intreaba daca pot sa o stapaneasca, daca au reflexe pt vitezele alea. Multi se incred orbeste in ABS, airbaguri etc.. Dar daca vedeti cate accidente sunt si ce masini ... numai octavia am vazut o groaza, fac zilnic slatina craiova, nu vezi oameni mai infumurati, trec pe langa tine cu viteze uimitoare si dupa 2 kilometrii ii vezi in sant sau mai rau (Doamne fereste...), o gramada de dobitoci iau permisul de conducere, inconstienti, teribilisti care cred ca daca e scris un numar mare la kilometraj trebuie sa-l si atinga, la noi nu vezi decat nesimtiti pe strazi care nu stiu regulile elementare, cel mai bun exemlpu, Craiova -> Pielesti drum in lucru, criblura la greu, drept urmare viteza mica si cat mai mult pe dreapta, dar ce te faci cu $mecherii, depasesc si trec si aproape asa ca m-am ales cu parbriz spart :( , Numai zic de rahatii de politai care pe cei MARI nu ii ard cu amenzi, lasa carute la greu pe european si se mira de accidente, lasa niste OZN-uri de dacia 1310 la care nu mai are nimic intreg pe ea sa circule, ma mir ca au trecut de RAR (astia sunt foarte cinstiti nu iau $paga )... Normal pt parbriz spart ar trebui sa plateasca administratorul drumului, care a lasat criblura ne tasata baga-i-as undeva ...
    0 0
  • sictir
    mah ce va .... atata pe voi k cik e varza la NCAP fabia asta noua k pun pariu 3/4 din voi aveti logane kre nu au nici astea 4 stele si se face praff la orice accident. Oricum dak eu cred k sunteti niste scartari kre nu aveti bani sa va luati nici bicicleta da vorbiti despre masini de jdami de euro
    0 0
  • sunteti beton
    eu conduc multe masini , de la bmw 745 ,x5 ,wv passat ,skoda roomster si dacie.da skoda e masina buna in comparatie cu loganul sau hyundai,chevrolet aveo sau mai stiu eu ce. asa astia care criticati atat de mult skoda mergeti pe jos sau cu bicicleta ca sigur are multe stele
    0 0
  • Oameni rai
    Cui nu ii place Skoda o sa ajunga in iad, pt ca daca Isus ar reinvia ar conduce cu siguranta Skoda. Masina noastra de suflet a Romanilor cu ghiul si branza pe dinti. Daca iti iei Skoda ajungi in rai si ai si bonuri de masa. Cui nu ii place skoda inseamna ca are dacia GPL si e onanist si o sa moara ....maine. De fapt nici nu exista alte masini BMW MERC Ferrari sunt Skode cu kit de caroserie. PE planeta sunt doar 2 Skoda pt sfinti si Dacii din 82 GPL pt oameni rai care ucid pisici.
    1 0
  • test drive
    Cineva spunea mai sus ca este diferenta intre vechiul model de Fabia si acesta. Va confirm ca asa este. Am condus atat modelul pe benzina cat si cel pe motorina. Este satisfacator, in ansamblu, grupul propulsor diesel, dar ca izolatie fonica si calitate a materialelor+zgomot al bordului, al plasticurilor, lasa de dorit. Poate ca se fabrica la un alt standard pentru noi, ca pentru lumea a III a, asta nu m-ar mira. Cu privire la design-ul caroseriei, este intr-adevar mai urata decat modelul vechi, dar...este o chestiune de gust. Acum cine deja a cumparat modelul, pe benzina, sau pe motorina...sa-l stapaneasca sanatos si sa se bucure de el. Problemele, fie multe, fie putine, se vor rezolva, caci in final nu exista masina fara probleme.
    0 0
  • toti au condus fabia
    dar cati dintre va-ti voi permis sa va cumparati o fabia,toti aveti la firma,si conduceti masinile altora,dar voi ce aveti in parcare,o dacia pe GPL
    0 0
  • Comunisti
    Cui nu ii place Fabia e criptocomunist, nu vrea reforma Monicai Macovei, este PSDist si nu a votat NU la referendum. Cine se ia de firma Skoda face parte din aliante transpartinice si din grupuri de interese ce gireaza devalizarea tarii. O sa vina vremea cand o sa ajungeti la puscarie toti care aveti Dacii GPL si va luati de SKODA. TRAIASCA TRAIASCA SKODAAAA. Moarte alorlalti care nu au si au doar DACII GPL. in bucuresti sunt 2mil de Dacii GPL si restul sunt romani buni cu SKODA facuta din aur. Huuuooo saracilor cu Dacii care mancati de pe jos GPL .
    0 0
  • Mentor
    rau nene...rau de tot
    parca era vorba de Skoda si elementele de siguranta ale noului model. Argumente, informatii pro si contra, dar naaaai sa vezi. Mai intai injuram modelul, dupa aia pe cei care au cumparat-o, sau n-au cumparat-o, dupa, ne injuram pe noi si intre noi. Mai oameni buni(aproape), dreptul sa scrim sub pseudonim ce dorim cu vrute si nevrute(a se citi lipsit de orice bun simt si obiectivitate pe subiectul dat), ne face sa fim exact cum suntem, tare ciudati. Mai tine minte cineva cum ne numea Silviu Brucan intr-o emisiune de Sambata sau Duminica ?!. Urat fac unii oameni la bautura...
    0 0
  • ptr. Nuti
    Nu te supara, dar faci cumva parte din categoria "IQ este invers proportional cu averea"? Dupa cum te exprimi, cam asa lasi sa se inteleaga. Imi explici si mie ce vina au oamenii cu Dacii ca sunt saraci? Crezi ca ei vor? Mai gandeste-te inainte de a le dori moartea numai ptr. faptul ca au dacii si nu skode de aur (cati ani ai?).
    Mentalitatea unora ca nuti se manifesta din plin la volan pe sosea.
    As avea o rugaminte pt. administratorul site-ului sa verifice mesajele inainte si sa le filtreze daca se abat de la tema.
    Revenind la Fabia, de ce nu au imprumutat fata de la Octavia II, ca urata mai e, mica si scumpa.
    0 0
  • greenman
    fabia
    acest titlu e super hilar.cum naiba sa dezamageasca;doar nu are 2 stele;inseamna ca din punct de vedere al sigurantei este buna si peste logan.normal mult mai scumpa, si mai urata la design.si ma seaca cei care se leaga de altii care iau logan;fie sunt multi milionari in Ron, fie sunt de bani gata(pusti smecheri).pace voua!
    0 0
  • Parerea voastra
    O fabia dotata cat de cat costa nici mai mult nici mai putin de 10.382 EURO cu tot cu TVA.
    Inainte sa vorbesti,mai bine informeaza-te.
    0 0
  • gresesti mult
    Pt. Axl- imi pare f. rau , dar nu esti TU informat. Eu am cumparat Fabia in sept. 2004 cu 11500 euro cat de cat dotata. Fara ABS , geamuri el. spate , casetofon si doar cu un air-bag la sofer. Drept ca am 50000 km cu ea , dar acum regret ca am cumparat-o . La timpul ala nu era atat de larga oferta (crysler,chevrolet etc.) Asa ca ciocul mic daca nu ai asa ceva....
    0 0
  • Ovidiu
    Pt dan
    Cum naiba sa-ti para rau ca ti-ai cumparat o skoda si mai bine preferai chevrolet. Am vazut un test efectuat de nemti pe un chevrolet - e groaznic cand vine vorba de siguranta pasagerilor, e masina de care toti ar trebui sa va feriti si sa nu irositi banii pe ea. Mai bine un logan decat un chevrolet.
    In ceea ce priveste skoda fabia in motorizare diesel, este o masina super din punctul meu de vedere. In momentul de fata conduc o skoda fabia diesel care are 93000 km (masina de la firma, rodaj facut de mine si rulata numai de mine)care merge forte bine si nici nu am avut probleme serioase cu ea. Intradevar in materie de izolare fonica e zgomotoasa rau. Mie unul imi place noua fabia si sunt in asteptarea unei variante diesel de 70 cp full options care a costat 15026 euro, pret DDP. E destul de ridicat pretul, dar cam la orice alta masina din clasa ei nu o sa gasiti diferente prea mari de pret. Asta e...
    0 0
  • am o fabia 2 de o luna
    tocmai am achizitionat masina si sunt foarte multumita.am motorul de 60 de cai HTP, cu aer, abs, 4 airbaguri, geamuri electrice si a costat 11500 ddp. in oras se duce foarte bine in demaraj dar numai daca schimbi la 3000 turatii.
    masina este destul de silentioasa.
    0 0
  • despre noua fabia
    Cateva pareri personale despre noua Fabia:
    1.Design provenit din roomster dar neadaptat pe caroserie...a rezultat o masina mai urata decat vechea fabia
    2.Paleta de motorizari e cam aceeasi de pe vechea fabie(depasita), pe alocuri s-a reusit o usoara crestere de putere pe 1.4-86 CP
    3.Raportul pret/calitate nu e foarte bun
    4.Masina cere destui bani in service
    0 0
  • Mare scofala
    Noua Fabia e veche
    Atentie ca pe site au aparut dealerii. Gura lor ce mai mananca...
    Luati un exemplu de la coreeni. Au copiat si ei Volkswagenul dar cel putin au facut-o de tot. Daca ei macar pozele de KIA Ceed in comparatie cu Volkswagenul Golf cel nou o sa vedeti ca pana si unghiul la poze este identic.De dimensiunile caroseriei ce sa mai vorbim...
    Macar daca cehii astia copiau de tot Polo si nu le parea rau.
    0 0
  • bloggerX
    comparatie
    alta masina Mare de 12000 euro Kia Ceed clasa compacta dotata in aceeasi bani a reusit sa ia 5 stele. Fabia se dovedeste o masina foarte scumpa pentru ce ofera. Ca sa nu mai vorbim ca in lumea buna doar cine nu isi permite o masina isi ia o Skoda.
    0 0
  • Kenjiru
    Si eu vreau sa imi iau noua skoda fabia.
    In prezent am o Dacia break `98.

    Parerea mea e ca orice masina ii mai buna decat Dacia(a se citi ce ii produs de romani :D).
    PS: Am citit tot, dar prea putine pareri tehnice care sa ma convinga daca e buna ori ba masina. PACAT!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru