Noua Fabia Combi, informatii oficiale

De Robert Gherghe
Publicat Marti, 14.08.2007
Skoda a publicat prima fotografie si primele informatii oficiale ale noului break.

Skoda a publicat primele informatii oficiale ale noului model Fabia Combi. Infatisarea break-ului Fabia nu ne este necunoascuta , dar abia acum avem la dispozitie prima fotografie oficiala prezentata de producatorul ceh.

Cu ocazia editiei din acest an a Salonului Auto de la Frankfurt, Skoda va expune versiunea Combi a celei de-a doua generatii a modelului Fabia. Comparativ cu actualul model existent in productie, dimensiunile exterioare ale noului automobil au crescut. Noul Fabia Combi este mai lunga cu sapte milimetri si mai inalta cu 46 milimetri. Lungime noului model este de 4.239 mm, latimea de 1.642 mm iar inaltimea de 1.498 mm. Noile dimensiuni au fost create pentru a constitui o baza solida pentru spatiul interior.

Volumul portbagajul a crescut cu 54 litri si a ajuns la un total de 480 litri. Prin rabatarea banchetei, volumul disponibil al portbagajului ajunge la 1.460 litri, cu 235 litri mai mult decat cel al actualei generatii.

                                       Gama de motorizari cuprinde:

Trei versiuni pe benzina:                                        Trei versiuni diesel:

-motor de 1.2 litri 12V si 70 CP                             -1.4 TDI PD/ 51 kW/ 70 CP

-motor de 1.4 litri 16V si 85 CP                             -1.4 TDI PD/ 59 kW/ 80 CP

-motor de 1.6 litri 16 V si 105 CP.                         -1.9 TDI PD/ 77 kW/ 105 CP.

Optional, motorul de 1.6 litri si 105 CP poate fi echipat cu o transmisie automata, cu sase trepte (Tiptronic). Cele mai puternice doua motorizari diese dispun de filtru de particule diesel (DPF).

Noul model ofera o serie de facilitati menite sa imbunatateasca confortul. Cele mai imporatnte sunt spatiul suficient pentru pasageri din spate, volumul portbagajului, multitudinea de spatii de depozitare, materialele de inalta calitate din interiorul masinii si prelata ce acopera portbagajul.

Skoda a vandut peste 630.000 unitati din prima generatie Fabia Combi in intreaga lume si va continua sa produca actualul model cel putin pana la finalul acestui an. Nu se cunosc inca detalii privind pretul de pornire al noului break Skoda Fabia.

Comentarii (25)

  • ca design
    Parca arata ceva mai bine decat versiunea scurta.
    0 0
  • BobbyZ
    mda...
    Dar tot arata ca o caruta... no offense!
    0 0
  • Doamne ce uratenie!!!
    Este ingrozitoare.
    0 0
  • talmaciu
    noua Fabia
    Credeam ca sunt singurul care este ingrozit de cum arata noua fabia dar ma bucur ca printre noi mai sunt persoane care gandesc la fel.
    Skoda a luat-o spre Koreea cu designul din pacate si nu stiu unde se va opri.... pacat
    0 0
  • fabia
    este urata foc
    0 0
  • Mircea
    :((
    Naspa rau!E prea inalta si arata ca dracu!Pacat ca skoda facea masini frumusele.:((
    0 0
  • au luat-o la vale.
    ..de cand cu Roomster.
    Nici viitoarea Superb nu e vreo minune a desgn-ului.
    Pacat pentru ca masinile sunt foarte bune si ar fi avut o sansa de crestere in plus cu un design calumea. Uitati-va la ce vanzari a facut Grande Punto in Europa dar si in Romania in ultimul an. desi masina nu e stralucita tehnic, design-ul o face sa se vanda ca painea calda.
    0 0
  • cutiuta cu maimute
    Naspa rau, au incercat sa copie Mini dar a iesit o roaba si e si o marca scumpa
    0 0
  • vladone
    in poze
    in fotografii arata decent, dar live e urata rau, prea inalta...
    0 0
  • frumusica
    frumusetea e o chestie subiectiva...
    0 0
  • frumusica nu-i
    uratica da
    daca toti zic ca e urata mi se pare normal sa vina cineva sa se puna contra. oare pacientii de la "spitalul 9" nu vad lumea altfel decat noi toti?
    0 0
  • la mine
    la ce va asteptati?
    E doar o masina ieftina... pretul de pornire abia depaseste pretul unui logan... puteti face o comparatie intre cele doua? Si in + nici nu avem noi drumuri care sa-ti permita o masina cu scutul jos. asa ca luati-va lamborghini daca vreti ceva mai jos... sau spark daca vreti ceva mai ieftin. Masina e super ok la raportul pret/calitate.
    0 0
  • roomster mi se pare un design reusit (de care o sa mai vedem in viitor si la alte marci), fabia II in schimb e ca un fier de calcat !
    0 0
  • andr3i
    tot mai slab
    Se concentreaza pe "nimic", nici pe partea tehnica nici pe design si ajung sa vanda o cutie de pantofi destul de ieftina. Mi-a placut versiunea anterioara de design mai mult decat ce e acuma.
    0 0
  • nasol
    1 cuvant: eurobox
    0 0
  • Fabia
    1. Ma asteptam la mai mult de la designul spatelui noii Fabia hatch, avand in vedere ca fata o stiam deja de la Roomster. Se pare ca si breakul "beneficiaza" de un spate cu un design "cam neasteptat". Spun asta in ciuda faptului ca imi place foarte mult Roomster-ul, poate tocmai pentru ca e atat de ciudat (sau urat??)...

    2. Fabia nu este chiar o masina ieftina, poate doar varianta de baza, care e cheala-cheala si pe care nu stiu zau cine se va inghesui s-o cumpere, dar intr-adevar incepand cu versiunile cat de cat echipate iesi la un raport bunicel calitate/pret, dar...

    3. ...dar din acest punct de vedere gasesti altceva care sa-ti ofere un compromis mai bun: Fiesta care e binisor mai ieftin la o echipare echivalenta (dar care nu are varianta break din pacate), sau Polo care e ceva mai scump decat Fabia la o echipare echivalenta si nivelul de finisare e clar peste Skoda (dar tot fara varianta break).

    Pana la urma masina se va vinde, este o varianta corecta dpdv calitate/pret, dar pacat ca designul este atat de discutabil... nici mie nu prea imi place!!
    0 0
  • Cetatean
    Vrabia malai viseaza
    Si pisica cand nu ajunge la slanina spune ca nici nu-i place. Asa ca lasati comentariile! Cui ii place o cumpara, cui nu, sa-si cumpere ce poate, eventual caruta.
    0 0
  • alex
    masina arata bine, motorizarile sunt acceptabile, poate pune loganu in c/u/r
    si astep pe cei care cumpara masina sa lase mesaje cum se comporta, daca electronica de pe ea e mai buna...suspensii planetare, radator, directie, air-bag-uri etc...daca haionul nu face gat dupa vreo 2-300 de inchideri si deschideri.
    ciau
    0 0
  • ..
    C O T E T
    0 0
  • Vai de ele
    Dupa ce ca stai 3 luni dupa una, de parca ar fi cine stie ce marca pretentioasa...mai arata si dezgustator...adik...oricum mult mult mult mai rau decat ver anterioara care este o bijuterie. Poate VW vrea sa le mai taie din elan...cn stie...
    0 0
  • Andrei
    Fabia :))))))
    Fabia aia veche este de o mie de ori mai frumoasa decat actuala Fabia. Asta noua este chiar foarte nereusita(sa nu zic f urata). Un interior rece si anost si exteriorul este complet lipsit de caracter.
    0 0
  • Andrew
    merge
    Varianta Combi arata mai bine decat Fabia 2, pana la urma e o masina de familie nu sport. Geamurile laterale spate arata mai bine fata de fabia 2. Dar tot fabia 1 arata mai bine cu toate ca e mai invechita. In articol scrie: "Noul Fabia Combi este mai lunga cu sapte milimetri si mai inalta cu 46 milimetri."...mai lunga cu doar 7 mm nu cumva 7 cm (70 mm)? si corect e noua nu noul.
    0 0
  • Conteaza ?
    fabia
    am fost la dealer in Aviatiei, se sta bine in ea si in fata si in spate, dar bordul este prea inalt si nu vezi (eu am 1.82) bine din ea lateral si spate- hai ca in fata mai treaca mearga si pare cam mare pt rotile alea - EEE CIUDATA DACA IDIOTIII ASTIA DE LA DACIA NU AU FACUT SI EI NISTE SCAUNE SI BANCHETE MAI CNFORTABILE, MAI ERGONOMICE- ALTFEL SE PREZENTA SITUATIA MASIII AUTOHTONE FATA DE IMPORTURI
    0 0
  • OPINIA TA CONTEAZA
    Ccomentarii de la cineva care a facut un test cu ea ?
    Mie nu mi sa perut asa rea!
    0 0
  • fabia
    bai frate,...mai lasa-ti si voi fuga asta dupa imagine,..raportul calitate pret e excelent,..designul exterior e discutabil de la persoana la persoana,.....si apropo eu am 1,87 inaltime si stau perfect in ea,...de condus se conduce destul de bine si interiorul e de acelasi calitate ca a unui vw golf 4,portbagajul pentru clasa ei e destul de mare ,iar sasiul,puntile,transmisie si tot c tine de trenu de rulare sunt de audi,...,parerea mea e ca le-a reusit masina,...si apropo, uitati-va si si la preturile optiunilor,...eu chiar ma gandesc sa imi iau una. Incercati sa conduceti versiunea elegance,care e aproape 14000, si apoi sa vedem c mai ziceti......
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru