Noua imagine a SUV-urilor

De Robert Gherghe
Publicat Joi, 28.09.2006
Japonezii de la Mitsubishi au ales Parisul pentru a-si lansa noua strategie pe piata SUV-urilor, Outlander Concept.
Pentru Mitsubishi Parisul este un loc plin de amintiri placute, fiind punctul de plecare a celui mai important raliu ( Paris-Dakar), castigat de Pajero de unsprezece ori. Astfel, producatorul nu putea ramane deoparte la editia Salonului Auto din acest an si a folosit acest moment pentru lansarea noii strategii de SUV.

Noua imagine Mitsubishi poarta semnatura Outlander Concept si este o derivata a modelului Outlander lansat in Japonia in 2005. Cu acest nou model, Mitsubishi va ataca piata SUV-urilor, aflata intr-o mare crestere, din Europa.

Outlander Concept prefigureaza platforma globala a segmentului C, platforma pe care se vor baza modelele ce vor fi lansate in urmatorii doi ani. Noul prototip Outlander are o lungime de 4, 64 m si o latime 1,80 m si se remarca prin carcterul sau sportiv si stilul specific masinilor japoneze, elemente care incorporeaza perfect forma trapezoidala a farurilor.

Designul partii din fata remarca dinamica si agresivitatea conceptului, iar jantele de 20 inch sustin linia aceasta a infatisarii exterioare.
Caroseria arata ca un invelis metalic dominat de nuanta de rosu combinat cu elemente argintii.

Noul Outlander aduce pasagerilor si soferului placerea de a calatori, multumita nivelului ridicat de securitate, franelor performante, suspensiei individuale pe fiecare roata. Sistemul sofisticat de tractiune integrala, care poate fi activat prin comanda electronica, asigura un comportament bun a masinii si in conditii de trafic sau vreme nefavorabile.

Outlander Concept este propulsat de un motor produs de VW AG: 1,968 cmc si 16 valve. Performantele sunt asigurate de cei 140 de cai putere la un cuplu de 310 Nm, viteza maxima fiind de 190 km/h. Propulsorul va fi dotat cu DPF (Diesel Particulate Filter). O varianta de motorizare pe benzina va fi disponibila mai tarziu si va consta intr-un motor V6 cu MIVEC (variable valve timing technology), viitorul propulsor dezvoltat de Mitsubishi urmand sa aiba 220 cai putere.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru